A Pentagon még hatékonyabb MI alapú nyomkövető alkalmazások megvalósítására törekszik


A Pentagon még hatékonyabb MI alapú nyomkövető alkalmazások megvalósítására törekszik
Az amerikai (USA) hírszerző közösség fel szeretné turbózni AI alapú nyomkövető megoldásainak algoritmusait úgy, hogy akár egy teljes nagyvárosra kiterjedően követhető legyen a felhasználók által megjelölt személyek.

Ami ehhez – még számukra is – nehezen elérhető, a megfelelő méretű, legális forrásból származó, az AI oktatására felhasználható adat. Az IARPA (Intelligence Advanced Research Projects Activity) most „adat-kreátor” teameket toboroz, hogy az ún. Computer Vision (Gépi Látás) algoritmusok okításához szükséges mennyiségű adathalmazt előállítsák. A jelenleg fejlesztendő megoldás egy igen korai verziója segített hírhedt bostoni maratonon elkövetett merénylőinek felderítésében. A „tanító” program reménybeli résztvevőinek mintegy 960 órányi, különböző környezeti körülmények (időjárás, napszak, városi/félvárosi környezet, stb.) között rögzített, számos „forgatókönyv szerinti” eseményt feldolgozó, legalább 200 különbözően mozgó/viselkedő objektumot tartalmazó videóanyaggal kell előállniuk.

Forrás: NextGov
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
Videosec AI - mesterséges intelligencián alapuló képanalitika
Olvasta már?
Videosec AI - mesterséges intelligencián alapuló képanalitika