Arcfelismerés akár 45 km-es távolságról


Arcfelismerés akár 45 km-es távolságról
A Shanghji Műszaki Egyetem egy kutatócsoportja olyan technológiát fejlesztett ki, melynek segítségével akár 45 km távolságról is lehetségessé válhat elemzésre alkalmas képanyag előállítása még akkor is, ha a rálátást pl. sűrű szmog nehezíti.

A Zheng-Ping Li vezette kutatócsoport ún. egy-fotonos érzékelőket és egyedi fejlesztésű képalkotó algoritmust használt az ún LIDAR technológián alapuló megoldásuk kifejlesztéséhez. A team 1550-nanométeres, 100 kHz-es, 120 milliwatt teljesítményű infravörös lézert használt annak érdekében, hogy a rendszer az emberi szemre ártalmatlan maradjon és kiszűrje napból érkező fotonokat. 2- és 3D-s képek egyaránt előállítható az eszköz segítségével; továbbá az algoritmusnak viszonylag kevés adatra van szükséges egy értékelhető kép előállításához. A tervek szerint, a készülék végleges mérete kb. cipősdoboznyi lesz és a végleges hatótávolsága meghaladja majd a 100 km-t.

Forrás: Technology Review
Tagek:

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
FAAC szögben zárodó automata ajtók
Olvasta már?
FAAC szögben zárodó automata ajtók