Már az oroszok is…


Már az oroszok is…
Már nem csak a kínai városok, de 2019-től Moszkva is mesterséges intelligencia (MI/AI) alapú arcfelismerő megoldás segítségével monitorozza a metropolisz utcáin hömpölygő 12 milliós tömeget.

Jelenleg több mint 160 000 CCTV kamera üzemel az Orosz Főderáció fővárosának közterületein és metróvonalai mentén. Hamarosan indul a verseny az orosz fejlesztők részvételével eldöntendő, mely cég megoldása lesz a szerencsés kiválasztott a gigaprojekthez. A jövőbeni vígaszdíjra jogosultak számára sincs minden veszve, mivel az orosz kormány (meg nem erősített hírek szerint) Moszkva után a Föderáció számos városában kíván hasonló (AI-alapú arcfelismerő) rendszereket üzembe helyeztetni. Az esélyes versenyzők között található pl. az NtechLab, aki szűk 2 éve elnyerte az IARPA (USA kormányzati ügynökség) által megrendezett verseny fődíját arcfelismerés kategóriában. Egy évvel később már az Oroszországban megrendezett FIFA világbajnokság rendjének őrzésében segédkezett az NtechLab megoldása. A cég ügyvezetőjének (Artem Kuharenko) elmondása szerint, a föderáció több városában működnek már tesztrendszereik. Eredményeik tekintetében kiemelkedik a tatárföldi rendszer, ahol 2000 bűncselekménynél segített azonosítani és elfogni az elkövetőket. A telepítendő rendszereknek nem csak az arcokat kell felismerniük, hanem pl. ha valaki fegyvert tart a kezében, vagy gyanúsan viselkedik (pl. hirtelen futásnak ered). A fejlesztő cégek elvárásai szerint, megoldásaik segítségével csak a nyilvántartásokban szereplő, körözés alatt álló személyek fotóit vetik össze a kamerák képanyagában azonosított arcokkal. Minden egyéb személy adatai törlődnek a negatív eredményű összevetést követően.

Forrás: Defense One
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
Mire is használható a drón a biztonsági szakmában?
Olvasta már?
Mire is használható a drón a biztonsági szakmában?