Hihetetlenül hiteles hamis videók a Samsung műhelyéből


Hihetetlenül hiteles hamis videók a Samsung műhelyéből
A Samsung fejlesztői olyan mesterséges intelligenciát alkottak, mely megdöbbentően hitelesnek tűnő, ámde teljes mértékben hamis – létező és fiktív személyeket megjelenítő – videókat képes alkotni meglehetősen kevés forrásadatra támaszkodva.

A CNET riportja szerint, az koreai óriás orosz kutatóközpontjában olyan megoldást fejlesztettek ki, mely teljesen életszerű „beszélő” fejeket eredményez. Ámbátor az ezzel kapcsolatos veszélyekre egyre több szakértő hívja fel a figyelmet, a fejlesztők folyamatosan állnak elő újabb és újabb, ún. „deep-fake” megoldásokkal. A Samsung szakemberi remek jövőt látnak „gyermekük” számára a játék és speciális effekt iparágakban. Az ellenoldal igazát látszanak alátámasztani azon - az interneten szélsebesen terjedő – videók, melyeken pl. Barack Obama, vagy a jelenlegi Házelnök (USA Törvényhozás – Nancy Pelosi) mond illetlen (módon), soha el nem hangzott szöveges tartalmakat. A Samsung termékkezdeményéhez hasonló rendszerek egy hosszas meta-tanulási folyamat során sajátítják el az emberi arc mimikájának sajátosságait, a szóképzés arcra gyakorolt hatását, ezt követően indulhat – a vegyes megítélésű – végtermékek gyártása.

Forrás: CNET

Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
DVC DCN-BF2283XD kamera
Olvasta már?
DVC DCN-BF2283XD kamera