Intelligens otthon az ELDES-szel


Intelligens otthon az ELDES-szel
Ha már befektetett otthona biztonsági rendszerébe, lehet észre se vette, hogy ezzel megtette az első lépéseket otthona automatizálásához.

Napjainkban egyre nagyobb az érdeklődés az otthon automatizálás, avagy az intelligens otthon iránt. A lehetőségek száma végtelen - a világítás, a fűtés vagy a zene vezérlése, vagy az étel automatikus házhozszállításának megrendelése, ha már a fagyasztó is kiürült… és nem kell otthon lennie ahhoz, hogy mindezeket megcsinálja.
Ez már nem sci-fi, vagy olyan technikai vívmányok sora, ami inkább gazdag emberek kiváltsága… ez már létező és elérhető technológia! Látni fogja, hogy az otthoni automatizálás nem csak kényelmes, hanem időt, pénzt és energiát takaríthat meg és teheti biztonságosabbá otthonát.

Napjainkban, amikor az otthoni automatizálás már egy létező technológia, látható milyen könnyű az otthon okosabbá tétele, és milyen előnyökre tehet szert ezáltal.
A költségmegtakarítás és a kényelem az első a lehetséges előnyök listáján. A fények automatikus be- és kikapcsolása csak akkor, ha szükség van rá, vagy a fűtés és a légkondicionáló hőmérsékletének megfelelő beállításával sokat takaríthat meg az áram számlákon. A lámpák bekapcsolásával és a rolók beállított időpontokban történő lehúzásával fokozhatja a biztonságot, különösen, ha távol van otthonától.
Oké, az otthoni automatizálás nem egy hétvégi csináld magad projekt, de rengeteg tapasztalt szakember van, akiktől tanácsokat kaphat a kiépíthető rendszerről. Illetve segítenek kiválasztani azokat a funkciókat, amelyeket automatizálni és telepíteni szeretne otthonába.
A jó hír az, hogy ha olyan biztonsági rendszerrel rendelkezik otthon, mint az Eldes Hybrid (ESIM384) riasztó központja, akkor már megvan az alapja az otthon automatizálásnak.

Egy okosabb otthon
Ez a típusú panel nemcsak a biztonsági rendszerét vezérli, hanem lehetővé teszi az intelligens otthon funkciók hozzáadását. A megfelelő eszközökkel és vezeték nélküli otthoni hálózattal párosulva képes lesz a hőmérséklet és az energiafogyasztás felügyeletére, az elektromos készülékek kapcsolására és egyéb funkciók automatizálására.
Ez egy rövid lista a számos közös funkcióról, amit az otthon automatizálási rendszer képes kezelni.

Hőmérséklet-szabályozás
• Fűtés bekapcsolása, ha a hőmérséklet csökken.
• Kikapcsolása, ha az előre beállított hőmérséklet emelkedik.
• Légkondicionáló ki- vagy bekapcsolása, ha a hőmérséklet eléri az előre beállított szinteket.

Világításvezérlés
• Beltéri lámpák felkapcsolása előre beállított időpontban.
• Lámpák vezérlése az „nyaralási beállításoknak” megfelelően.
• Kapcsolja le a beltéri lámpákat bizonyos helyiségekben, ha nincs jelenlét.
• A kültéri világítás felkapcsolása becsült érkezési időre.
• Kültéri világítás felkapcsolása, ha a riasztás aktiválódik vagy mozgás észlelhető.

Automatizált figyelmeztetések és műveletek
• A garázskapu bezárása, ha véletlenül nyitva marad
• Szivárgás észlelése esetén riasztás küldése és a víz- vagy gázellátás leállítása.
• Biztonsági riasztások küldése, ha behatolás észlelhető.

Redőny- és ablakvezérlés
• Redőnyök-függönyök felhúzása / leengedése előre beállított időpontokban (pl.nyaralás).
• Ablakok bezárása, ha a hőmérséklet a beállított szint alá esik.

A rendszer rugalmasságot biztosít a különböző funkciók naphoz, órához, meghatározott eseményhez, hőmérséklet értékéhez vagy zónához kötött szabályozására. Röviden, teljes kontroll van!

Számos különböző módja van az otthoni automatizálási rendszer irányításának, és mindegyik egyszerű. A rendszert lehet kezelő használatával, tablettel, okostelefon alkalmazással vagy SMS üzenettel is vezérelni.

„A legnépszerűbb az okostelefonos mobilalkalmazás, amely rugalmas módja a rendszer felügyeletének és ellenőrzésének. Néhány kattintással figyelheti az otthoni készülékek állapotát, otthonának hőmérsékletét. Az Eldes Security APP gyors és megbízható szolgáltatást kínál ügyfeleinknek, ezért is duplázódott meg az applikáció használóinak száma 2018-ban! Idén további automatizálási funkciókat kívánunk hozzáadni, például impulzus funkcióval rendelkező kimenetvezérlés, amelyet főként a garázskapuk nyitására / zárására használnak ”- mondja Gediminas Bobelis, az Eldes litván termékmenedzsere.

Otthon automatizálás és biztonság - együttesen

Az otthonautomatizálásban használható termékek az alábbiak lehetnek:
  • EWD3 és EWP3: Nyitás- és mozgásérzékelők, amennyiben zónához szeretné kapcsolni egy-egy kimenet állapotának változását.
  • EWF1, EWF1CO: Füst- és CO - érzékelők, amennyiben füst vagy CO jelenlétéhez mérten szeretné a kimenetet vezérelni.
  • EWF1: Beázás érzékelő használatával vezérelt kimenet elzárhatja a vizet a hálózaton a további károk mérséklése érdekében.
  • Hőmérséklet függő vezérlés esetén a DS18B20 szenzor az ideális megoldás, melynek segítségével indíthat hűtést vagy fűtést, amennyiben kimenetet vezérel.
  • EWM1 konnektor vezérlővel pedig akár egy világító testet, asztali lámpát is vezérelhet, ha az eszközt a hálózati fali aljzat és a fényforrás közé illeszti.





  • Amennyiben intelligens otthonát szeretné kialakítani, mi segíthetünk a korszerű, könnyen használható termékeinkkel, amelyek ideálisak lehetnek Önnek és az Önhöz hasonló elfoglalt emberek számára. A hibrid központunk csak egy példa, mely biztosítja az otthon automatizálás integrálását az egyik legjobb biztonsági rendszerrel.
    Az ingyenes Eldes Security App segítségével pedig okostelefonjáról vezérelheti biztonsági rendszerét és/vagy otthonának automatizálását.

    Az Eldes termékeiről itt ( www.eldesalarms.hu ) találhat bővebb információt.

    Kérdés esetén állunk rendelkezésére!
    Gyirán János
    Eldes termékmenedzser











    Tagek:

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    Több, mint aminek látszik
    Olvasta már?
    Több, mint aminek látszik