Biometrikus azonosítás a jövő fegyvereiben?


Biometrikus azonosítás a jövő fegyvereiben?
Az Amerikai Hadsereg (U.S. Army) nem régiben tett közzé egy nyilvános felhívást újgenerációs gyalogsági lőfegyver (NGSW) kifejlesztésére.

Önmagában ez nem képezné különösebb hír tárgyát, hiszen a hadseregek fejlesztési tevékenysége egy soha véget nem érő folyamat. Ami ez esetben kiemeli a projektet az átlagból az az új fegyver speciális tulajdonságaival kapcsolatos. Név szerint: az új „puskának” biometrikus arcazonosító funkcióval kell rendelkeznie – a szélirány/erősség érzékelő már csak hab a tortán. A „U.S. Army” nem igazán halmozta el a reménybeli fejlesztőket/gyártókat részletes specifikációkkal. Lakonikus tömörséggel annyit határoztak meg, hogy az új fegyvernek rendelkeznie kell egy „fejlett” kamerával az automatikus célfelismerés és -követés, valamint arcfelismerés képességével (is). Továbbá, kompatibilisnek kell lennie a Microsoft által a Hadsereg részére kifejlesztett kiterjesztett valóság (AR) megoldásával.

Forrás: FedBizOpps.gov; military.com
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Proximity kártya: Hogyan működik, és mi a hozzáadott értéke?
Olvasta már?
Proximity kártya: Hogyan működik, és mi a hozzáadott értéke?