GeoVision egyik megoldása a POS kasszafelügyelet


GeoVision egyik megoldása a POS kasszafelügyelet
Bevásárlóközpontokban, kereskedelmi egységekben és üzletekben a leltárhiány legnagyobb része a kasszáknál történő hibák és visszaélések eredményeként születnek. Napjainkban egy üzletnek kellő figyelmet kell fordítania a leltárhiányra, melyre hatékony megoldás a kasszafelügyeleti rendszerek alkalmazása. Amennyiben nem fordítanak pénzt és időt erre a megoldásra, úgy csökkenni sem fognak az ismeretlen eredetű leltárhiányok.

Erre készült a GeoVision POS kasszafelügyeleti rendszere. Az első szoftververziók óta folyamatos fejlesztés jellemzi a rendszert a még kifinomultabb működés és eredményesebb leltárhiány csökkentés érdekében.


A GeoVision kasszafelügyeleti rendszer a következő elemekből épül fel. Az üzletben a pénztárak felett telepítésre kerül egy min. 4,0Megapixeles GeoVision varifokális dóm kamera. Ezt követően a pénztárgépek adatkommunikációját is csatlakoztatjuk a GV NVR (Video Management Software) szervergéphez, amelyen telepítésre kerül a POS kasszafelügyeleti funkció. Ezáltal a kassza területénél lévő áttekintő kamerák és kasszakamerák képe is rögzítésre kerül, valamint minden egyes kasszakamera képére rákerül az adott pénztárgépbe bevitt tranzakciós (szöveges) adat is. Ezen adatok később (esetleges visszaélés, vétlen hibák miatt) könnyedén visszakereshetők, akár a tétel nevét beírva, akár az időpontot megadva a GV NVR POS kereső szoftverében. Tehát egy felületen egyidőben láthatjuk, hogy a vevő ténylegesen milyen terméket vásárolt, illetve a pénztáros milyen terméket rögzített a kasszába. A rendszer képes előre beállított jellemzők alapján automatikusan figyelni valamennyi tranzakciót, így ha abnormális műveletet észlel, akkor magától és azonnal riasztást generál. A riasztás lehet helyi (hangjelzés), SMS vagy email alapú. Továbbá erről az eseménynaplóban Riasztási Logokat tárol, melyek később könnyedén visszakereshetők.

A kasszák sokfélesége, a pénztárgép gyártók számos típusa miatt nem használható egységes protokoll az adatkommunikációra. Ezért a GeoVision kasszafelügyeletnek több megoldása is van a különböző rendszerek összekapcsolására. Történhet hagyományosan egy interfész hardveren keresztül RS-232 kommunikációval, de amennyiben a pénztárgép támogatja a TCP/IP vagy OPOS protokollokat, úgy az IP alapú POS Text Sender szoftverre lesz szükségünk. Fontos tudni, hogy Interneten történő kommunikáció során késések léphetnek fel a kamerakép és kasszaadatok megjelenése között, így mindenképpen a helyi hálózat (LAN) használata javasolt.
A GeoVision POS kasszafelügyeleti rendszert használva gyors és hatékony leltárhiány csökkentést érhető el, valamint az adott üzletben alkalmazott élőerős védelem költségének csökkentéséhez is hozzájárul. Ahol jól megválasztott kasszafelügyeleti rendszer ellenőrzi a kasszazónákat, ott kisebb létszámú és kevesebb óraszámú élőerős őrzés is elegendő amellett, hogy alacsonyabb lesz a kasszáknál képződő leltárhiány.
Tagek:

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Lengyel fejlesztés és gyártás, 30 éve a biztonságtechnika szolgálatában
Olvasta már?
Lengyel fejlesztés és gyártás, 30 éve a biztonságtechnika szolgálatában