Hangelemzésből arckép – biometria 2.0


Hangelemzésből arckép – biometria 2.0
Az MIT (Massachusetts Institute of Technology) kutatói olyan idegi hálózat alapú fejlesztésüket mutatták be, melynek segítségével, egy rövid hangfelvétel alapján, közelítőpontossággal képesek megalkotni a hangmintát adó személy arcképét.

A kutatók leírása szerint, a “Speech2Face: A Hang Mögött Lévő Arc Megismerése” projekt keretei túl mutatnak a kor és biológiai nem azonosításán, kiterjedve a „nem elhanyagolható” korrelációkra az arcstruktúra (pl.: orr) és a hang között. Meglátásuk szerint, eddigi eredményeik „elfogadhatóan” bizonyítják elgondolásukat, mely szerint létezik összefüggés az egyes biometria források (jelen esetben a hang és az arc) és azok jellemzői között, lehetővé téve a (megközelítő jellegű) azonosítást. Bár maguk a kutatók is elismerik a projekt által felvetődő etikai (és adatvédelmi) problémákat, meglátásuk szerint, ezek nem kezelhetetlenek, hiszen a megoldás (jelen fázisában) mindössze egy sablonos arcképet jelenít meg, így pl.: egy telefonhívás esetében nem a másik fél arca, hanem „csak egy Avatár” jelenik meg.

Forrás: fastcompany.net
Tagek:

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Techson SmartCenter egyszeregy útmutató
Olvasta már?
Techson SmartCenter egyszeregy útmutató