Beszédjükben korlátozottak hangmintáit gyűjti a Google a még hatékonyabb beszédfelismerés érdekében


Beszédjükben korlátozottak hangmintáit gyűjti a Google a még hatékonyabb beszédfelismerés érdekében
A Google – együttműködve az ALS Therapy Development Institute és az ALS Residence Initiative (ALSRI) szervezetekkel (USA) -neuro-degeneratív betegségekben szenvedők hangmintáit gyűjti az Euphonia Projekt keretében.

A projekt beharangozását a cég legutóbbi I/O konferenciáján ejtették meg. Az Euphonia célja, hogy olyan személyek beszédének feldolgozása is megvalósítható legyen a Google beszédfelismerő megoldásai számára, akik fizikai sérülés vagy betegségek (pl. ALS, sclerosis multiplex stb.) következtében hangképzési nehézségekkel küzdenek. A cég illetékese szerint, ma még nyitott kérdés, hogy egy mesterséges intelligencia (MI) feltanítható-e az említett problémákkal küzdő emberek beszédének elemzésére. Jelenlegi meglátásuk szerint a leghatékonyabb megoldás, ha az egyes szermélyekre hangolják az adott MI működését. Ennek ellenére, remélve a hatékonyság növelését és/vagy a tanulási folyamat rövidülését, jelentős méretű adatbázist kívánnak felépíteni (pl.) ALS-ben szereplők beszédmintáiból. Az Euphonia Projekt keretében, az előbbieken túl, a gesztikuláció, hanghordozás és a mimika hatékony felismerésére/fordítására is fel kívánják készíteni az alkalmazott MI-t.

Forrás: Forbes
Tagek:

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
2N IP Style
Olvasta már?
2N IP Style