„Szellemes” maszkolással a GDPR teljesítéséért


„Szellemes” maszkolással a GDPR teljesítéséért
Az AXIS Live Privacy Shield funkciója összehasonlítja az adott kamera élő képanyagát egy sorozat, kifejezetten a hátteret megjelenítő képpel.

Utóbbiakat felhasználva, dinamikus, áttetsző maszkkal takarja ki a képen megjelenő személyek alakját. Más szavakkal megfogalmazva, az emberek – és egyéb mozgó objektumok – áttetsző („szellem”) alakzatként jelennek meg a háttér előtt. Maga a maszkolási folyamat szempillantás alatt aktivizálódik, hatékonyan megelőzve a személyes adatok gyűjtését/rögzítését.

Alapértelmezett beállításként, a dinamikus maszkolás az adott kamera teljes látómezőjén aktív, de a felhasználó a képterület egyes szegmensein (pl. futószalag) deaktiválhatja. Mindezeken túl, elkülönített jelfolyam állítható be, melyen nem aktív a kitakarás, így a jogosultsággal rendelkező felhasználók a teljesértékű képanyagot vizsgálhatja át egy nem kívánt eseményt követően. Az AXIS Live Privacy Shield – első körben – mindössze Európa néhány országban érhető el.

Forrás: Axis Communications
Tagek:

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Telt házas a XV. Országos Biztonságtechnikai IP-Konferencia
Olvasta már?
Telt házas a XV. Országos Biztonságtechnikai IP-Konferencia