HARPER vészvilágító rendszerek


HARPER vészvilágító rendszerek
A Riarex Kft. HARPER vészvilágító eszközökkel bővítette termékkínálatát. A Portfolió több mint 110 féle vészvilágító lámpatestet, 26 tartozékot, 2 központot és annak kiegészítőit tartalmazza, ezáltal lehetővé téve a kiürítési útvonalak környezeti tényezőihez és az előzetes tervek igényeihez való maximális idomulást. A vészvilágító eszközök között megtalálhatók általános működésű, öntesztelő, címezhető hurok/BUS felügyelt és vezérelt, valamint központosított akkumulátoros működésű változatok is.

HARPER VÉSZVILÁGÍTÓ ESZKÖZÖK ÁLTALÁNOS ISMERTETÉSE

A HARPER termékcsaládot a már jól ismert olasz cég az Inim Electronics s.r.l. gyártja és fejleszti. A vészvilágítási lámpatestek fényforrásáért az új generációs, hosszú élettartamú LED-ek optimális keveréke felel, melyek több mint 50 ezer órányi működésre szavatoltak. Nagy fénykibocsátással rendelkeznek, alacsony energiafogyasztás mellett, köszönhetően a kizárólagosan szabadalmaztatott és rendkívül hatékony, tükröződésmentes optikai eljárásnak, amely megfelel a fotóbiológiai biztonságra vonatkozó valamennyi előírásnak. A Harper vészvilágítási lámpatestek tartósságát és teljesítményét tovább növelik az új LiFePO4 hosszú élettartamú akkumulátorok, amelyek kisebbek és környezetbarátabbak, mint a hagyományos nikkel-kadmium vagy nikkel-fémhidrid akkumulátorok. További előny, hogy számos termékhez a gyártó 5 év garanciát biztosít.

HARPER VÉSZVILÁGÍTÓ LÁMPATESTEK VÁLTOZATAI MŰKÖDÉSI MÓDOK SZERINT

A lámpatestek fajtái között megtalálhatók Fenntartott és/vagy Nem fenntartott üzemű variánsok is a következő működési módokban:

Általános működésű lámpatestek: önműködő készülékek, melyek saját belső akkumulátorral vannak ellátva. Csak 230 V AC hálózatra való csatlakozásra van szükségük.

Öntesztelő működésű lámpatestek: az eszközök olyan mikroprocesszorral vannak ellátva, amely kezeli a készülék (Be / Ki) funkcióit és ezáltal növeli az akkumulátor élettartamát. A készülék 14 naponta futtat FUNKCIONÁLIS TESZTET és 28 naponta futtat ÖNTESZTET. Így a rendszeres karbantartás pontosan és könnyedén elvégezhető, mivel a lámpa maga jelzi LED indikátoron keresztül az esetleges hibákat.
Címezhető hurok / BUS felügyelt működésű lámpatestek: Az eszközök olyan interfésszel rendelkeznek, mely lehetővé teszi a kommunikációt HARPER MANAGER központokkal és INIM PREVIDIA vagy SmartLoop tűzjelző központokkal Enea hurok protokoll segítségével. Ezzel a módszerrel a címzett/felügyelt rendszerek kombinációja kevesebb idő alatt és alacsonyabb költséggel valósíthatók meg. Mivel a tűzjelző központ vezérelheti is a címezhető lámpatesteket, ezért önállóan segítheti a kiürítési eljárást, megfelelő irányokba terelve a menekülő embereket. Abban az esetben, ha kommunikációs hiba lép fel a központtal (például hurok / BUS vonal szakadt), az eszközök teljesen autonóm módon működnek tovább, és ugyanazt az eljárást és időzítőket használják, mint az öntesztelő működésű változatok.

Mind a HARPER MANAGER, mind pedig a PREVIDIA és SmartLoop központok képesek az időszakos vészvilágító rendszer tesztek (akkumulátor-, és funkcionális teszt) automatikus elvégzésére anélkül, hogy az üzemeltetőnek, vagy megbízott karbantartó cégnek ezt lámpatestenként kellene elvégeznie. Az esetleges hibák eszközpontosan kijelzésre és naplózásra kerülnek, és a hibás lámpák állapot LED-en keresztül is jelzést adnak.

Központosított akkumulátoros működésű lámpatestek: az eszközöknek nincsenek akkumulátorai, de egy elektronikus meghajtóval ellátott áramkörük van a LED-ek aktiválásához. 160 és 260 V AC közötti feszültséggel működtethetők, és szokásos lámpatestekként használhatók, vagy központosított (szünetmentesített) felügyeleti rendszerhez csatlakoztathatók.
HARPER VÉSZVILÁGÍTÓ LÁMPATESTEK TÍPUS SZERINT:

DIVA: Kompakt kialakítású vészvilágító lámpatestek általános-, öntesztelő-, címezhető hurok / BUS felügyelt-, és központosított akkumulátoros működésű kivitelben, melyek elláthatók IP65 védelmi szintet biztosító kiegészítő készlettel.

HP100 és HP200: Vészvilágító lámpatestek általános-, öntesztelő-, címezhető hurok / BUS felügyelt-, és központosított akkumulátoros működésű kivitelben, teszt gombbal ellátott LED indikátorral, mellyel elvégezhetők a Funkcionális és Öntesztek. A sorozat tagjai elláthatók menekülési útvonalat jelző matricákkal és IP65 védettségű változatokban is kaphatók.

HP320 és HP330: Menekülési útvonaljelző lámpatestek öntesztelő-, címezhető hurok / BUS felügyelt-, és központosított akkumulátoros működésű kivitelben, teszt gombbal ellátott LED indikátorral, mellyel elvégezhetők a Funkcionális és Öntesztek, valamint 3 fényerőség szint állítása. Az eszközhöz tartozó egykaros konzol megfelel az összes szerelési alkalmazásnak. Különböző irányú PMMA jelzőtáblával láthatók el.

HP50: Süllyesztett mini vészvilágító lámpa hordozható elemlámpával, általános működésű kivitelben. Kompatibilis a legelterjedtebb polgári építésű fallemezekkel, a CEI64-8 szabványoknak megfelelően. Stílusos, süllyesztett kialakítású, az elemlámpa egy kattintással leválasztható és rögzíthető, de lopásgátló rögzítéssel is ellátható.

GEMMA: Ultra vékony, süllyesztett kivitelű, általános működésű vészhelyzeti fényforrás, ideális lakóépületek számára. Három féle lencse változatban kapható: falra szereléshez, anti-pánik területre és menekülési útvonalakra.

SZABVÁNYOKNAK ÉS ELŐÍRÁSOKNAK VALÓ MEGFELELÉS

EN 1838; EN 55015; EN 60598-1; EN 60598-2-2; EN 60598-2-22; EN 61000-3-2; EN 61000-3-3; EN 61347-1; EN 61347-2-7; EN 61547; EN 62034; EN 62471; CEI 64-8; ISO3864-4; ISO 7010

TERMÉK TÁMOGATÁS

A könnyebb termékkeresés érdekében minden HARPER eszköz kiterjedt termékszűrőkkel rendelkezik a Riarex kft. honlapján. Vészvilágító lámpatesteknél adott működési fajtában 11 szűrőcsoport és 50 szűrő felel a megfelelő termék kiválasztásának megkönnyítésére. Minden vészvilágító lámpa a hozzá vonatkozó tulajdonságaiban és mellékelt kiegészítőkkel tekinthető meg, magyar nyelvű telepítési útmutatóval ellátva. A tervező mérnökök számára elérhetők a lámpatípusok fotometriai állományai is.

Tóth Zoltán
INIM tűzjelző termékfelelős – Riarex Kft.
t.zoltan@riarex.hu
06 (20) 960 8647

Tagek:

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Hálózati csatlakozás – újragondolva
Olvasta már?
Hálózati csatlakozás – újragondolva