Hikvision ColorVu kamerák – élénk színű képek teljes sötétségben is


Hikvision ColorVu kamerák – élénk színű képek teljes sötétségben is
Este 11 órakor a rendőrség kapott egy bejelentést lopással és testi sértéssel kapcsolatban. Az incidens egy parkban történ, a sértett a támadó rongyos ruháiból és alkoholszagából arra következtett, hogy az egyén hajléktalan.

Az sértett az incidens idején a parkból tartott hazafelé, amikor a gyanúsított megtámadta, elvette a pénztárcáját, és elmenekült. A rendőrség megvizsgálta a helyszínt, de nem talált bizonyítékot. Mivel az eset éjszaka történt, a környéken lévő biztonsági kamerák nem tudták az incidenst megfeleően rögzíteni. A térfigyelő kamera felvétele homályos volt, valamint tele volt vizuális zajjal, amely megnehezítette a detektálást.

Egy parknak egy olyan békés helynek kellene lennie, ahová elmenekülhetünk a városi nyüzsgéstől és zajtól. Azonban a városi parkok éjszaka gyakran egyenlőek a veszéllyel. A járókelőknek éjjel saját biztonságuk és testi épségük érdekében körültekintőnek kell lenniük. Bár az elmúlt években egyre több park területén van térfigyelő kamera elhelyezve, színes és tiszta éjszakai felvétel készítésére kevés ilyen kamera képes.

A Hikvision ColorVu technológiája erre a problémára kínál megoldást, mivel lehetővé teszi az élénk, színes képek készítését, még sötétben is, í gy biztonságosabbá téve a közterületeket.

A Hikvision, mint videofelügyeletirendszer-gyártó, régóta fejleszt újabb és újabb technológiákkal fölszerelt innovatív termékeket, amelyek az elmúlt évtizedek során egyre kifinomultabbá váltak.
A Hikvision ColorVu kamerái alacsony megvilágítás mellett is részletgazdag képeket készítenek. Ezt két technológiai újításnak köszönhetik: a továbbfejlesztett optikáknak és a nagy érzékenységű szenzoroknak. A hagyományos optikákkal szemben a ColorVu optikái extra nagy rekesznyílással rendelkeznek, ami több fényt enged át az optikán, így növelve az alkotott kép világosságát.

A Hikvision ColorVu kamera optikái speciális tükröződésmentes réteggel (BBAR) vannak bevonva és extra alacsony szórású lencsetaggal (ED) vannak fölszerelve, ami csökkenti a becsillanás veszélyét és tűéles, színekben gazdag képeket biztosít. Ezen technológiák révén biztosra vehetjük, hogy becsillanás miatt nem fognak fontos részletek hiányozni a videoanyagról.

A ColorVu kamerákat – nagy érzékenységük miatt – kiválóan lehet használni felügyeleti célokra, mert ultra-alacsony megvilágítás mellett is nagy felbontású színes képeket adnak. Érzékelőik rendkívüli fotovoltaikus átalakítóképességgel rendelkeznek: továbbfejlesztett szenzortechnológiájuk – kiemelkedő fénygyűjtő képessége révén – sokkal hatékonyabban hasznosítja a bejövő fényt. A tesztelések során bebizonyosodott, hogy a ColorVu kamerák hosszabb távon is képesek színekben gazdag és tűéles képeket adni – a legrosszabb fényviszonyok között is, amit tovább segít a beépített képfeldolgozó processzor önadaptív 3D DNR algoritmusa.

A ColorVu kamerák rendelkeznek továbbá kiegészítő fénnyel, ezért 0 lux-os környezetben is képesek színekben gazdag képeket adni. Ez a környezetbarát, finom, meleg fény csökkenti a megvilágított tárgy „elszíneződését” is.
A Hikvision ColorVu kamerái tehát világos, színes képeket tudnak készíteni a nap 24 órájában – alacsony megvilágítás mellett is. Más kamerákkal szemben eleven, színekben gazdag képeket biztosítanak kivilágítatlan köztereken, ipari parkokban, útkereszteződéseknél és mindenhol, ahol fontos, hogy a felvételek jó színminőségben készüljenek.

Példaként említhető, hogy egy közlekedési baleset kivizsgálása során milyen fontos a gyanúsított autójának azonosítása rendszám alapján. De ha a járművön nincs rendszámtábla vagy szándékosan olvashatatlanná tették, csak a külső jegyei (márka, típus és különösen a színe) alapján lehet majd beazonosítani. Ha tehát rosszak a kültéri fényviszonyok, vagy teljesen sötét van, a Hikvision ColorVu kamerái akkor is képesek használható színes képanyagot készíteni.
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Videosec IPW-2314LSA-28SWX kamera, az éjszaka királya
Olvasta már?
Videosec IPW-2314LSA-28SWX kamera, az éjszaka királya