Egy kesztyű, ami lát


Egy kesztyű, ami lát
Az MIT fejlesztésében megszületett, érzékelőkkel teliültetett kesztyű lehetővé teszi egy MI (mesterséges intelligencia) számára, hogy a „kezében” tartott objektumokat azonosíthassa.

A kutatók éveket töltöttek azzal, hogy megtanítsák a robotokat úgy megragadni egy tárgyat, hogy azt nem ejtik el, se nem törik össze. Nem csak a robotok (MI) fogásérzékelésének növelésében játszhat jelentős szerepet az új megoldás, de a művégtagok fejlesztéséhez is jelentősen hozzájárulhat. A fejlesztők által STAG-nek (scalable tactile glove – skálázható tapintókesztyű) keresztelt termék egy szimpla kötött „ruhadarab”, melybe több mint 550 apró érzékelőt integráltak. A kutatók ezt a 10USD-s költségvetésből megalkotott kesztyűt viselték mialatt huszonhat, különféle objektumot (olló, teniszlabda, kanál bögre stb.) fogtak meg és tettek arrébb. Az érzékelők által gyűjtött adatokat az MI felé továbbították. A projekt végére a mesterséges intelligencia 76%-os valószínűséggel mondta meg, hogy milyen tárgyat tartanak kézben. Nem mellesleg az adott tárgy tömegét 60g-os pontossággal volt képes „megbecsülni”.

Forrás: MIT
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
QuadroSense – a Zmax védjegyoltalommal ellátott márkaneve
Olvasta már?
QuadroSense – a Zmax védjegyoltalommal ellátott márkaneve