Hikvision iDS-2CD6810F-IV/C

Dual-lens emberszámláló kamera

Hikvision iDS-2CD6810F-IV/C
Forgalmazók:
Cédrus Kft.
Modern Alarm Kft.
Power Biztonságtechnika Kft.
RIEL Elektronikai Kft.
Gyártó: Hikvision Digital Technology Co. Ltd.


Emberszámlálás a kiskereskedelmi eredményesség növelése érdekében

Hogyan járulhat hozzá a bevásárlóközpontba vagy üzletbe belépő látogatók számának megfigyelése az ügyfélélmény javításához és a bevételek növeléséhez?

A bevásárlóközpontot vagy az üzletet naponta felkereső látogatók számának mérése számos módon képes segíteni az üzletmenetet. Lehetővé válik például pontosan növelni az eladók számát a csúcsidőszakok idején a bevásárlótérben a kiszolgálás javítása érdekében, és csökkenteni lehet az eladók számát a nyugalmasabb időszakokban az üzemhatékonyság növelése érdekében. Egyben pontosan előre lehet jelezni a következő napok, hetek, hónapok igényeit és pontosan lehet tervezni a jövőbeli tevékenységet a megfelelő alkalmazotti létszám és raktárkészlet alapján.
Ily módon az üzletet felkeresők számának mérése segíthet a kiskereskedőknek optimalizálni a stratégiáikat és maximalizálni a konverziót és a jövedelmet. Mindazonáltal a látogatók számának hosszabb időszakon keresztül történő pontos mérése nehézkes, különösen mivel a hagyományos kamerás megoldások nem mindig képesek a feladat végrehajtására.

A látogatók számának mérése egészségügyi és biztonsági célokból

A látogatók számának mérése számos területen és esetben biztosít fontos ismeretszerzési lehetőségeket. Segíthet a tömegek biztonságának garantálásához olyan helyzetekben, amikor nagy tömegek áramlanak, így pl. stadionokban, valamint annak biztosításakor, hogy a szórakozóhelyekre vagy kiállítóterekbe ill. egyéb terekbe belépő személyek száma ne lépje túl a tűzbiztonsági előírásokban meghatározottakat.

A hagyományos „egykamerás” emberszámláló rendszerek problémái

A múltban a kiskereskedelemben a látogatókat gyakran egykamerás rendszerek segítségével próbálták számlálni. Ezek gyakran tévesen más tárgyakat is emberként azonosítottak, így pontatlan információt szolgáltattak arról, ki látogatott el a boltba és mit csinált ott.

Az egyik legfőbb probléma az egykamerás rendszerekkel az, hogy nincs háromdimenziós perspektívájuk, és így lehetetlen elemezni, hogy az adott személy vagy tárgy milyen magas. Ez azt jelenti, hogy mindenféle élettelen tárgyat – a bevásárlókocsiktól kezdve a babakocsikig – emberként azonosíthat. A problémát csak fokozza, ha a látási viszonyok változnak, és előfordul, hogy – tévesen – még az árnyékokat is látogatókként számolták.

Pontos mérés két objektívvel felszerelt kamerák segítségével

A fenti problémák kikerülése érdekében az előrelátó kiskereskedők új generációs dual-lens kamerákat szerelnek be az üzletekbe. Ezek két képet készítenek és kezelnek egyszerre a személyről, amelynek segítségével háromdimenziós kép hozható létre. Ez pontosan jegyzi fel a személy magasságát és alakját, meg tudja állapítani, hogy emberek-e és nem tárgyak vagy árnyékok.

Még nagyobb felhasználói élmény biztosítása MI és GT révén

A legjobb duális lencsével felszerelt kamerákban mesterséges intelligencia (MI) és gépi tanulás (GT) is megtalálható, ami biztosítja, hogy a kamerák idővel „tanuljanak”. Lehetővé válik például, hogy új ismereteket szerezzünk a fogyasztói preferenciákról a demográfiai és üzletbeli viselkedési adataik alapján, ami hozzájárul a pontosabb reklámozási döntésekhez.

Hozzájárulás a biztonsági követelményekhez egyazon intelligens kamerarendszer segítségével

Az egyik legnagyobb pozitívuma az intelligens emberszámláló rendszernek, hogy egyben biztonsági kameraként is funkcionál a bevásárlóközpontban, illetve az üzletben. Ez azt jelenti, hogy figyel az ügyfelekre és az értékeikre és pontosan nyilvántarthatja az üzletbe látogatókat – mindezt egyetlen befektetéssel. Egyetlen kamerarendszerrel jelentős megtakarítások érhetők el a beszerelés alkalmával, az energiafelhasználás, a karbantartás és a terméktámogatás során, miközben a lehető legjobb megfigyelési és intelligens kiskereskedelmi megoldásokat kapja.

Miért válassza a Hikvision megoldásait a emberszámláláshoz és a kiskereskedelmi biztonsághoz?

A Hikvision emberszámláló kamerái jelentős előnyöket biztosítanak. Először is, kivételes pontossággal bírnak, kétlencsés konfigurációval, amely háromdimenziós képet ad, így képes megkülönböztetni az embereket az élettelen tárgyaktól és az árnyékoktól. Kameráink egyben deep learning algoritmusokat is tartalmaznak, amelyek folyamatosan képezhetők és javíthatók új adatkészletekkel a látogatók pontosabb számlálása érdekében.

Igazolt emberszámlálási megoldás

A Hikvision számos iparágban tevékenykedő szervezetet támogatott már abban, hogy számlálja és nyomon kövesse a telephelyeikre belépő személyeket. Ha többet szeretne megtudni a kiskereskedelmi lehetőségekről, olvassa el tanulmányunkat arról, hogy hogyan alkalmazta a hollandiai Haarlemben található egyik bevásárlóközpont a dual-lens kameráinkat ahhoz, hogy új ismeretekre tegyen szert üzleti stratégiájuk és karbantartási munkáik javítása érdekében. A teljes történetért kattintson IDE.


Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Földfelszíni és drón-detektáló radarok a Zmaxnál
Olvasta már?
Földfelszíni és drón-detektáló radarok a Zmaxnál