Drón alapú „megfigyelés mint szolgáltatás”


Drón alapú „megfigyelés mint szolgáltatás”
Szabadalmi védelmet kapott az Amazon egyik drón-alapú technológiája, melyet az amerikai (USA) óriás csak „megfigyelés-mint-szolgáltatás” jelzővel illet.

Nem megkerülhető az a tény, hogy az Amazon évek óta egyre nagyobb mértékű befektetésekkel igyekszik pozícióit kiépíteni, megerősíteni a biztonságtechnika piacán. A most megkapott szabadalmi védelem megszerzése érdekében már 2015. júniusában beadta a szükséges kérelmeket, melyekben egy olyan szolgáltatást/technológiát fejt ki, ahol a megrendelő ingatlanát drónokra (UAV) szerelt hagyományos videokamerával, hőkamerával, éjjellátókamerákkal, és mikrofonok segítségével lehet megfigyelni. Az ügyfelek egyszeri és rendszeres őrjáratokat rendelhetnek meg.

A drónok egy GPS koordináták által körül határolt terület felett fejthetnék ki tevékenységüket, a meghatározott területen kívül rögzített képeket automatikusan elhomályosítaná a rendszer. Természetesen, közel sem biztos, hogy ez a szabadalom egyszer tényleges termékké alakul. Az Amazon számtalan szabadalma pihen időlegesen, avagy véglegesen a „fiókok mélyén”.

Forrás: SMARTCITIES DIVE
Tagek:

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Az iPhone, mint céges belépőkártya
Olvasta már?
Az iPhone, mint céges belépőkártya