Egyes biometrikus megoldások kilátásai a 2019. év szemszögéből


Egyes biometrikus megoldások kilátásai a 2019. év szemszögéből
Egyes piaci előrejelzések szerint a felhőalapú (megosztott) biometrikus szolgáltatások és a hang alapú azonosítások piaca mérete egyenként mintegy 2.7Mrd Dollárnyira (USD) bővül 2024-re. Mindemellett az itthon kevéssé propagált ún. „kockázat-alapú” és az „intelligens” hitelesítés technológiák is dinamikus fejlődés előtt állnak.

A felhőalapú szolgáltatások elsődleges platformjának a mobil eszközök (okos-telefonok) tekintendők; a fejlesztés motorját pedig a pénzügyi szolgáltató cégek (első sorban bankok) jelentik, akik számára elsődlegesen fontos, hogy online termékeikhez/szolgáltatásaikhoz kizárólag az arra jogosult ügyfelek férhessenek hozzá.

A kockázat-alapú azonosítás egy olyan, külső szemlélő számára olyan kevéssé látható eljárást takar, melynek alapját olyan algoritmusok képezik, melyek folyamatosan vizsgálják az adott csatlakozási folyamatot és amennyiben kockázatosnak / veszélyesnek ítélik, további azonosítót kérnek a felhasználótól. Ezzel az eljárással az ún. kétszintű azonosítás kikényszerítését kerülik el. Jelenleg a metódus legnagyobb felhasználói között a Google és a Facebook is megtalálható. Gyártó/fejlesztői oldalon olyan nevek jelennek meg, mint az IBM, Okta, Gemalto, Entrust Datacard, Ping Identity, Onelogin, Crossmatch, BioCatch,ForgeRock.

A hangalapú biometria számára prognosztizált éves 26.1%-os növekedés hátterében rendkívül széleskörű végfelhasználói elvárások állnak. A széles kör alatt – jelen esetben – a felhasználási területek sokszínűsége értendő. Az egészségügytől elkezdve, az online kereskedelmi megoldásokon át, a törvényszéki/nyomozati célú felhasználásokig számtalan helyről várják, hogy egyre fejlettebb hangazonosító megoldások segítsék a felhasználók mindennapi munkáját. Az európai és ázsiai piac robbanásszerű növekedése mellett is az észak-amerikai piac felszívóhatása fog dominálni az elkövetkezendő 5 évben.

Forrás: Garner Insights; kbv research
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
2N IP Style
Olvasta már?
2N IP Style