Megjelent az Axxon Next 4.3.2


Megjelent az Axxon Next 4.3.2
Az AxxonSoft büszkén mutatja be az Axxon Next VMS szoftver 4.3.2 verzióját.

Az új verzióban fejlesztették az analitikákat és az intelligens kereséseket, illetve lehetőség van panorámakép készítésére több különálló kamerakép összefűzésével. Ezen felül fejlesztették a központi szerverkezelést is a karbantartások és frissítések kapcsán.

Videó elemzés

Elérhetővé vált a sorhossz figyelés és a látogató számlálás.
A sor hossz figyelés számolja a látogatókat egy kijelölt területen, és ha túllépik a beállított határértéket, akkor a rendszer automatikusan értesítést küld az illetékeseknek. A látogató számlálás funkció képes számolni a kijelölt területre belépő, vagy a területről kilépő embereket.


Mindkét megoldást a kiskereskedelmi egységek számára fejlesztették ki, és segítségükkel a tulajdonosok és a vezetők pontos képet kaphatnak az üzletek és a különböző értékesítési területek forgalmáról.

A rendszer már képes kezelni az ANPR kamerák metaadatait is, ezáltal lehetővé téve a szerver terhelésének a csökkentését, amikor rendszámokra keresünk. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy szerverenként több kamerát használhatunk.

A tűz és füstérzékelés minden hardver típusához (CPU, GPU és Intel® Movidius™ VPU) dedikált neurális hálózatot használ a rendszer a teljesítmény növelése érdekében.

Keresés az archívumban

Már előre elmentett MomentQuest keresési feltételeket is használhat, tetszőleges csatornán.

Az összetett keresés már elérhető a webes kliensen keresztül is, amely így felületben és funkcionalitásban is még közelebb került a teljes értékű szoftverhez.




A webes kliens felület támogatja a keresési riportokat, beleértve az események statisztikáit is, percekre vagy órákra bontva. Ezek a jelentések exportálhatóak és nyomtathatóak is.

Panorámakép támogatás

Az újonnan bevezetett FrameMerge funkció lehetővé teszi a nagy, széles területek kényelmesebb és hatékonyabb felügyeletét, mint például sportpályák, repülőterek, kikötők, raktárak, termelési létesítmények vagy nyilvános helyek.




A FrameMerge funkció összefűzi az egymás melletti kamerák képeit, és egyetlen panoráma képpé alakítja, amely valós időben megtekinthető, valamint visszanézhető és exportálható is.

Lehetőség van a panoráma kép egy részének kinagyítására és megjelenítésére az értesítési felületen.

A panorámakép összefűzése automatikusan történik. Az algoritmus megvizsgálja a szomszédos kamerák képeit, felderíti a megfelelő összefűzési referenciapontokat, és ezek alapján a pontok alapján illeszti össze a végleges panoráma képet.

Failover szolgáltatás

Fejlesztették a failover funkciót is.
Mostantól felfüggeszthető a fürt bármely szervere ahol nincs rendszerleállás (például karbantartás idejére). A felfüggesztett szerver konfigurációja automatikusan átkerül a backup szerverre, és a szerver újraindításakor automatikusan visszaáll.




A clusterben található összes szerver egyetlen közös csomaggal, vagy egy fájlra mutató linkkel frissíthető. Ezzel az új módszerrel a szervereink frissítése sokkal egyszerűbbé válik.




Lehetőség van redundáns szerverpárok létrehozására is, ráadásul az elsődleges és másodlagos szervert megadhatjuk a webes kliensen keresztül is.

Az archívum lokálisan és NAS-on is tárolható. A lokális archívumot véglegesen átmásolhatja a backup szerverre is, hogy a konfiguráció átmásolása után is hozzáférhető legyen.

Makrók

Használja ki az új verzió kiterjesztett automatizálási képességeit. A makrók már elindíthatóak:
  • Ha a CPU, a RAM, vagy a sávszélesség terhelés átlépi az előre beállított határértéket.
  • Ha már csak kritikus méretű szabad hely érhető el a szerveren.
  • Ha elérjük az archívum szabad kapacitásának az alsó határát, aktiválhatunk egy relét.


  • A makró műveletek már magukba foglalhatják egy másik makró elindítását, vagy egy riasztás bezárását is.




    Egyéb új funkciók és fejlesztések

    A kliens felületen már megjelenik a szerver aktuális CPU terhelése, illetve az aktuális sávszélesség is.

    Egy archívum kiválasztásánál kötetenként megjelenik a felhasznált archívum százalékos aránya. Ez az információ hasznos a FIFO felülírás kezdetének a nyomon követésére. Ezen felül felvételeket megvédhetjük a felülírástól is.

    Már beállítható az adminisztrátori jóváhagyás a felhasználók számára a rendszer eléréséhez. Ha töröl egy felhasználót az LDAP szerveren, automatikusan törlésre kerül az Axxon Next VMS-ből is. Az ONVIF PTZ kameráról képes letölteni az előre definiált őrjárati pontokat.

    A térkép felületen is megjelenik a kamera kapcsolati állapota. Már beállítható egy proxy szerver is, amelyen keresztül csatlakoztathatja a VMS domaint az AxxonNet felhőszolgáltatáshoz is.

    Az Axxon Next 4.3.2 verzió változásainak teljes listáját a „Kiadási Jegyzetek” dokumentum tartalmazza.
    Az új telepítő csomagok letöltéséhez, a dokumentáció és a kiadási jegyzetek megtekintéséhez kattintson IDE.

    További információ:
    Alphasonic Kft.
    Gyarmati Bálint (Biztonságtechnikai üzletágvezető)
    + 36 88 33 109
    security@alphasonic.hu

    Tagek:

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    FAAC kapumozgatók
    Olvasta már?
    FAAC kapumozgatók