IHS MARKIT: totális kínai uralom a videómegfigyelésben


IHS MARKIT: totális kínai uralom a videómegfigyelésben
Harmadik éve produkál közel kétszámjegyű növekedést a professzionális videómegfigyelő berendezések piaca, amelytől 2019-ben újabb 9,3 százalékos bővülést várnak. Az üzleti eredményeket a biztonság, a közbiztonság és az üzleti intelligencia fejlesztésének erős igénye tolja a fellegekbe.

Az IHS Markit piackutató legújabb előrejelzése szerint az iparág világpiaci bevétele 2019-ben eléri a 19,9 milliárd dollárt, szemben a 2018-ban elért 18,2 milliárd dollárral. Az erős teljesítmény nem a piac váratlan felpörgésének eredménye, az előző két évben is kiugróan erős eredményeknek örülhettek az iparági szereplők, hiszen a 2017-es 9,3% -os növekedést a 2018-as 8,7% -os növekedést követte. Érdemes emlékezni, hogy ezt a hároméves növekedési lendület a 2016. évi 3,9% -os és 2015-ös 1,9% -os gyengébb növekedés után tapasztalható.

"A professzionális videómegfigyelő berendezések piacának közelmúltbeli növekedése párhuzamban áll a köz- és a magánszektor biztonságra fordított magas kiadásaival" - mondta Jon Cropley, az IHS Markit videófelügyeleti iparág vezető elemzője. „A kormányok videómegfigyelő berendezésekbe fektetnek be, hogy fokozzák a polgárok biztonságát és hogy felszereljék az intelligensváros-projekteket a megfelelő technológiákkal. A magánszektorban a vállalatok videó megfigyelő eszközöket vásárolnak a bűnözés leküzdésére és az új típusú üzleti intelligencia igényei miatt.”
A különféle kamerák mellett a professzionális videómegfigyelő berendezések piacán számos más termék is megtalálható, például felvevők, elemző készülékek és videókezelő szoftverek.


Kínai videófelügyeleti piaci boom

Kínának vezető szerepe van a professzionális videómegfigyelő berendezések piacának bővülésében. 2018-ban az ország a globális üzleti tevékenység közel felét és a világ összbevételének 45 százalékát tette ki. Kína piaca tavaly lenyűgöző módon, 13,5 százalékkal bővült. Ha Kínát kivennénk a globális rendszerből, a teljes piac mindössze 5 százalékkal nőtt volna.

"A Kína nagyobb növekedését meghajtó fő tényező a kormány Xue Liang programja, amely elősegíti mind a városi megfigyelési projektekbe történő beruházásokat, mind a városi megfigyelő rendszerek kiterjesztését a környező vidéki területekre" - mondta Cropley. „Az Xue Liang program a várakozások szerint 2020-ban fejeződik be, ami Kína növekedésének lassulását idézheti elő ezek után. Időközben azonban a Xue Liang program továbbra is erőteljes növekedést generál a kínai és a globális megfigyelőberendezések piacán.

A Xiu Liang program

Kínának az a terve, hogy országban található összes kamerát összekapcsolja, beleértve a tömegközlekedésen, bevásárlóközpontban, mobiltelefonokon, magán biztonsági rendszerekben található eszközöket is. A képeket különböző arcfelismerő szoftverek és mesterséges intelligenciák elemzik majd, így könnyítve meg a gyanúsítottak megfigyelését, ismeretségének feltérképezését és a bűnmegelőzést az emberek viselkedésének elemzésével. Magát a nagyszabású tervet „Xue Liang”-nak nevezik, amit nagyjából „éles szem”-nek fordíthatunk. A név egy kommunista mondásból jön, miszerint „a tömegnek éles a szeme”. Jól mutatja az egykori vezető Mao Ce-tung igényét, az emberek teljes megfigyelését. Mindezt 2020-ig tervezik megvalósítani

Forrás: infoter.eu

Koncentrálódó megfigyelési piac

A professzionális videómegfigyelő berendezések szállítói bázisa fokozatosan koncentrálódik, noha sok más piachoz viszonyítva továbbra is nagyon széttagolt. A 15 legnagyobb gyártó a teljes bevétel 65% -át tette ki 2018-ban, szemben a 2014-es 52% -kal.

A felügyeleti piac a hálózati kamerák használatának irányába is komoly elmozdulást produkált. A 2018-ban szállított összes biztonsági kamera 70%-a hálózati kamera volt. Ezen felül 84%-uk full HD felbontású vagy annál jobb. Ugyanakkor a HD CCTV kamerák, más néven analóg HD kamerák, globális szállítása 2018-ban visszaesett.

Kamera- és videómegfigyelési rendszerekkel kapcsolatban keressék bátran UNV termékmenedzserünket:

Pásztor András
pasztor.andras@young.hu
Tel.: +36 (1) 452 2646

Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Négy díjjal gazdagodott az IDIS
Olvasta már?
Négy díjjal gazdagodott az IDIS