Okos üveg, saját analóg számítási kapacitással


Okos üveg, saját analóg számítási kapacitással
Wisconsini Egyetem kutatói olyan “okos üveg” koncepcióval álltak elő, mely energiaforrás, érzékelő, valamint és processzorok nélkül képes felismerni képeket; és – a kutatók reményei szerint – az arcfelismerés területén is hasznosítható lesz.

A kutató team (kiegészülve az MIT egyik munkatársával) a Photonics Research folyóiratban publikálta eddigi meglátásait „Nanofotonkius média mesterséges neurális következtetéshez” cím alatt. A kutatás vezetője (Zongfu Yu professzor) elmondása szerint, a csapat sikerült egyetlen vékony üvegben ötvözniük egy kamera + optika + mélyidegi-hálózat kombó alapvető képességeit. Yu úr nyilatkozatában kiemelte, eljárásuk alapját a fényterjedés hullámdinamikája biztosítja, mely lehetővé teszi az analóg mesterséges idegi hálózatok létrehozását. Az eddig elért eredmények között említendő, hogy az új technológia már képes felismerni, ha egy 3-as szám 8-ra változik egy képernyőn.

Forrás: University News
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Újdonság a SATEL kínálatában
Olvasta már?
Újdonság a SATEL kínálatában