TechSon MX5232, egy igazán intelligens NVR


TechSon MX5232, egy igazán intelligens NVR
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: TechSon


A TechSon SmartSpeed NVR-ek új generációját képviseli ez a 32 csatornás, minden igényt kielégítő készülék. A megújult kezelőfelület, a kompromisszummentes hardver és a kiterjesztett analitikai funkciók együttesen elképesztően széles körű felhasználást tesznek lehetővé. Az azonnali arckeresés, a kombinált riasztás, a bővíthető riasztásbemenet, a felvételek lejáratának kivételesen rugalmas beállítása, valamint a VGA és a HDMI kimenetek szétválasztása mind, mind olyan funkció, amivel kilemelkedik az MX5232 a hétköznapi rögzítők sorából.

Az MX5232 (teljes nevén: TC DVR MX5232 IP /F) az a típusú digitális rögzítő, amit nem szükséges dicsérni, mert pusztán a tulajdonságai alkalmassá teszik arra, hogy megnyerje magának a legkritikusabb telepítőt is. A harminckét csatorna elég ahhoz, hogy kis és közepes méretű megfigyelőrendszereket önmagában is kiszolgáljon, de a TechSon NVMS2 rendszerrel összekötve alkalmas csoportos és távfelügyeleti használatra is. Ehhez érdemes hozzátenni, hogy a SmartSpeed NVR-ek önmagukban is képesek kiváltani a távoli megfigyelőállomások szerepét a továbbfejlesztett Easy Client üzemmód használatával, amivel a költséges PC beruházásokat lehet csökkenteni.

A tömörítés, jelfeldolgozás és a felbontás terén az MX5232 hozza a manapság elvárt maximumot: H.265 és UHD, azaz 8 megapixel mind a harminckét csatornán, 25 fps mellett. A main stream mellett kapcsolható módon a kamerák másodlagos streamje is rögzítésre kerül, amely a távoli visszajátszás sávszéligényét hivatott csökkenteni. A TechSon mellett Hikvision és más gyártók kameráinak kezelésével is boldogul a kompatibilitásért felelős vezérlőszoftver, és ez immár kiterjedt a halszemoptikás kamerákra is. Az NVR képes más gyártók Fish Eye kameráinak a gömbfelületi képét kiteríteni az ún. Dewarp funkció segítségével. A halszemkamerák képét több üzemmódban is képes megjeleníteni: vízszintes panoráma és virtuális, több csatornás PTZ, amely akár a felvételek visszajátszásakor is elérhető, és így egyfajta időutazás élményt nyújt a valós időben PTZ kamerát imitáló funkció.

A rögzített felvételek törlésének vagy megtartásának beállítása mindig is fontos sarokköve egy megfigyelőrendszernek. Az MX5232 felvételeinek lejárati idejét a hagyományos, napokban mért élettartamon túl, egészen rendhagyó módon, órákban is megadhatjuk, és az így kapott hossz mellé beállíthatjuk az ünnepeket, a hétvégét és a munkaszüneti napokat. Így egy 72 órás (3 napos) rögzítési szabály nem veszíti értelmét még egy négynapos ünnep esetén sem.

Ahol a megfigyelőrendszer összhangban működik a behatolásjelző eszközökkel, ott az MX5232 újabb lehetőségeket nyit a még kifinomultabb használat felé. Egyrészt a SmartSpeed rögzítők mindegyike képes a csatlakoztatott IP-kamerák relé be- és kimeneteit a sajátjaként kezelni, azaz a rögzítőbe bekerült bármely esemény kiválthat bármelyik kamera kimenetén egy jelzést, és bármelyik kamera relébemenete elindíthat a rögzítőről elérhető tetszés szerinti eseményt. Az NVR saját ki- és bemenetei tehát automatikusan kiegészülnek a csatlakoztatott kamerák reléivel. Az MX5232 ennél is továbbmegy. A rögzítőhöz az USB porton keresztül csatlakoztatható DVR USB I/O Box 16 további bemenettel és 6 kimenettel növeli a csatlakozók számát. A sok be- és kimenet felhasználását a kombinált riasztás funkció teszi teljessé. Ezáltal lehetőség nyílik olyan események definiálására, amelyekhez két másik riasztás vezet. Például két relé együttes zárása, vagy két kamera együttes mozgásérzékelése, illetőleg ezek kombinációja. Így az NVR csak akkor küld például push üzenetet, ha az ’A’ relé nyitást jelzett és a ’B’ kamerán mozgás történt.

Az arcfelismerés mára egyre szélesebb körben elérhető. Az MX5232 ebben a szegmensben is újdonságokat mutat be. Azok a kamerák sem haszontalanok többé, amelyek nem képesek az arcfelismerés funkció támogatására. A Snap Face funkció segítségével bármely kameráról készített állóképen kiollózhatunk egy arcot, és azon melegében megkerestethetjük a rendszerrel az előfordulásokat. Mindehhez akár e-térkép is feltölthető, és az MX5232 megmutatja a keresett személy mozgását a kamerák között. Az arcadatbázis többféle célra is felhasználható. Egyrészt összeköthetjük a fejlett eseménykezeléssel, és előzékenyen kinyithatjuk például a dolgozók előtt a mások által el nem érhető területeket lezáró ajtókat. Az MX5232 azonban nem áll meg ennél a pontnál: az arcfelismerésből jelenléti ív készíthető, így akár munkaidő-nyilvántartásra használható.

Fontos szempont továbbá az adatok, főként a személyes adatok védelme. Az új SmartSpeed rögzítők, mint az MX5232 képesek jelszóval titkosítani a merevlemezek tartalmát, így azok tartalmához a kulcs ismeretének hiányában más nem férhet hozzá. A titkosítás kiterjed a kimentett állományokra is. A szinkron nézetes kimentéseknél, ahol egyszerre több kamera képe is visszajátszható, szintén kiválasztható a titkosítás, így a kimentett állomány nem kerülhet illetéktelen kezekbe, hiszen a megtekintéshez ismerni kell a kulcsot is.

Az MX5232 számos további, innovatív újítást és intelligens funkciót tartalmaz, ám a lehetőségek egy része nem csupán ebben a rögzítőben található meg kizárólagosan. A TechSon SmartSpeed rögzítőknél megszokott módon a fejlesztések nagy része az új firmware-ek használatával a régebbi modellekben is elérhetővé válik. Számos NVR-hez már jelenleg is elérhető a v1.4.1-es firmware, amely a leírt tulajdonságokkal a régebbi rögzítőket is felvértezi, persze, a hardver teljesítőképességéhez igazodva.


Boros György
CCTV termékfelelős

Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Sikeresen zárta legújabb brazíliai projektjét a Zmax
Olvasta már?
Sikeresen zárta legújabb brazíliai projektjét a Zmax