Biometrikus „Fehérkönyv”


Biometrikus „Fehérkönyv”
A Biometria Intézet (Biometrics Institute – Egyesült Királyság) egy „Fehérkönyvet” adott ki, a biometrikus azonosító megoldások becsapását célzó tevékenységek hatékonyabb felismerésének támogatására.

A könyv kifejezetten hamisított azonosítók (maszk, mesterséges ujjlenyomat, írisz stb.) használata kiszűrésének lehetőségeit taglalja, de kitér a felhasználók beszerzésekor megválaszolandó kérdések témakörére, illetve javaslatokat fogalmaz meg a bekövetkezett esemény feldolgozására, kárenyhítési metódusokra is. A könyv kitár arra, hogy korunkban különösebb nehézségek nélkül képesek a hackerek szinte bármelyikünk biometrikus adatainak megszerzésére (pl. az okostelefonokban tárolt adatok segítségével) és segítségükkel a biomterikus azonosító rendszerek átverésére alkalmas eszközöket (pl. maszk) gyártani. Külön kiemelik, hogy a védekezés egyik legjobb módja, ha az adott rendszer képes felismerni, hogy (pl.) egy élő arc, vagy egy mesterséges felület néz bele a kamerába. Az intézet fokozottan emlékeztet a biometrikus azonosítók hatékony, de etikus alkalmazásának szükségességére.

Forrás: Biometrics Institute
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Lengyel fejlesztés és gyártás, 30 éve a biztonságtechnika szolgálatában
Olvasta már?
Lengyel fejlesztés és gyártás, 30 éve a biztonságtechnika szolgálatában