PARADOX WD1, ES1 – új rádiós vízérzékelő!


PARADOX WD1, ES1 – új rádiós vízérzékelő!
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: Paradox Security Systems Ltd


Volt már ügyfelének csőtörése?
Ázott már fel a fa padlóburkolat púposra, szétfeszítve akár a falakat is?
Megérkezett a megoldás!

A Paradox új, rádiós vízérzékelője a WD1, amely megfelelő elhelyezés mellett már nagyon korai szakaszban képes érzékelni a kifolyó vizet. Az ES1-es kiegészítő szenzorral pedig egy darab érzékelő két, egymáshoz közeli szaniter, vizes blokk védelmére is alkalmas.




Az érzékelő 3 pár érzékelő csapot tartalmaz. A bármelyik csap-pár közé folyó vizet érzékeli a szenzor és azonnal jelzést küld az adó-vevő modul (RTX3 vagy LX-es kezelő) felé. A kétirányú rádiós kommunikációval az érzékelő a jelzést nem bízza a véletlenre – mindaddig küldi, amíg a központ nem nyugtázza a vételt.

De ne elégedjünk meg csak az érzékeléssel! A jelzést felhasználva vezérelhetünk egy vagy több programozható (PGM) kimenetet, amivel egy elektromos szelepen keresztül a bejövő vizet vagy egyéb vizet használó eszközt elzárhatunk, elektromosan leállíthatunk, így hatékony beavatkozással megelőzve vagy csökkentve a káresemény hatásait. A PGM lehet a központon már megtalálható kimenet, de használhatunk PGM bővítőket is. Amennyiben vezetékezhetünk, úgy jó választás a kommunikációs BUS kiépítése és a PGM82 vagy PGM4 modul használata. Amennyiben a vezetékezés már nem lehetséges, válasszuk a 2WPGM rádiós kimeneti modult.

A buszos PGM modulokból SP / MG központok esetén egyet, míg EVO központok esetén a modulszám keretein belül többet is használhatunk. Rádiós PGM-ből SP / MG rendszerben akár 16 db használható, míg EVO-k esetében minden rádiós adó-vevővel akár 8 - 8 db.




Az érzékelő 1 db AA elemről működik, a gyártói adatok alapján akár 3 évig is elemcsere nélkül. Természetesen felügyeli és jelzi az elem merülését. Az érzékelőt rögzíthetjük csavarral, vagy a hozzá adott konzol segítségével akár ragaszthatjuk is a felületre. A WD1 kiegészítő nélkül használva IP67-es védettséggel bír. A WD1 elmozdítása vagy az ES1 kiegészítő szenzor kihúzása szabotázs jelzést generál.

Egy jó rendszer nem csak értesít – meg is védheti értékeinket!
Az új érzékelőt keresse honlapunkon, üzleteinkben vagy partnereink kínálatában!

Gyigor Tamás
Paradox termékfelelős
info@powerbizt.hu

Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A Polsec Kft. elnyerte a 2023-as év Milesight Együttműködő Partnere díjat
Olvasta már?
A Polsec Kft. elnyerte a 2023-as év Milesight Együttműködő Partnere díjat