CAMLAND LPR és MMR, mi rejtőzik a mozaik szavak mögött?


CAMLAND LPR és MMR, mi rejtőzik a mozaik szavak mögött?
Mi, a GeoViosion Hungária Kft-nél fontosnak tartjuk a valódi értékteremtést. Célunk, hogy megoldásaink között ne csak mások által létrehozott termékek szerepeljenek, így született meg többek között a CAMLAND, amely első variánsa egy Beruházás-megfigyelő szoftver.

Felhő alapú tárolással, meghatározott 1,2..5 percenként készít képeket az adott beruházásról. Ezáltal másfél, két év történését visszanézhetjük 1-2 perces timelapse videóban. Szemléletesen ismertethetjük az építés, fejlődés folyamatát.

Emeljük ki, timelapse mivolta miatt, vagyonvédelmi célokra nem alkalmas (1-5 perc alatt egy közepesen képzett besurranó jelentős károkat okozhat az adott objektumban). Szerencsére van lehetőség vagyonvédelemi célok megvalósítására is, hálózati rögzítő egyidejű üzemeltetésével. Visszatérve eredeti témánkhoz, folytassuk a CAMLAND egyik kiegészítő moduljával, a CAMLAND LPR+MMR szoftverrel.

Mi a CAMAND LPR+MMR

Két mozaikszavunk a rendszám felismerés és autótípus felismerés angol szavakból képződtek. MMR funkciójának alapja egy öntanuló algoritmus, amely a rendszám detektálással egyetemben a gépjárművek típusát, kategóriáját is képes felismerni. Szoftverünk egyik funkciója a különböző járművek úgy, mint autó, motor, busz megkülönböztetése.

Jelentős mennyiségű (több, mint 1000 különböző) modell adatbázisba történő rendezésére képes. Képelemző algoritmusa mindezeken túlmenően meghatározza a jármű színét. Szoftverünk jelenleg az alapszínek (sárga, kék, piros) és másodlagos színek (zöld, narancs, lila) megkülönböztetésére képes.

Mire és milyen környezetben alkalmazhatjuk?

Megannyi alkalmazási területe közül kiemelkedik a forgalomfigyelés, mivel öntanuló, ezért a különböző helyzetek megtanulása és felismerés által jelentős szerepet vállalhat a bűncselekmények megelőzésében. Alkalmas parkoló felügyeletére, más eszközök (pl.: Tiny Controller) rendszerbe építésével sorompó és beléptető vezérlését hajthatjuk végre.

További specifikációk

Egy kamerapont telepítésével megvalósíthatjuk a ki- és be- irányok megfigyelését, mivel képes azok megkülönböztetésére. A szoftver az adott számítógépen szolgáltatásként fut, megnyitása magyar nyelvű, webes felületén történik.

Működésének alapja a már korábban említett adatbázis, amelyet a felismerések során rögzített képekkel bővít. Az adatbázis kérdésénél maradva, logolásait mysql, mssql, sqlite, xml, csv és kép formátumban, külön mappába menti. Létrehozhatunk egyedi járműlistákat, amelyekből fekete és fehér lista képezhető, a napi történések monitorozásával eseménynaplót készíthetünk.
Kihasználva az LPR funkciót, rendszám alapján járműcsoportokat adhatunk meg.
Így a későbbiekben ezen csoportokra szűrve kereshetünk egy adott időszak eseményei között.

Három érvünk a CAMLAND LPR+MMR mellett

  • Plug & Play, ezért telepítése gyors és felhasználóbarát
  • Kompatibilitás valamennyi gyártó IP kameráival
  • 100% video analitika vezérelt, így szükségtelenek a további hardverek érzékelők, csökken a telepítési költség


  • Zárásként egy Fontos információ

    Amennyiben már rendelkezik CAMLAND LPR szoftverrel, úgy az könnyedén bővíthető az autótípus felismerő analitikával.

    Tagek:

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    RISCO ( Rokonet ) hírek az LDSZ Kft-től
    Olvasta már?
    RISCO ( Rokonet ) hírek az LDSZ Kft-től