Inim Previdia Compact tűzjelző központ

Kompakt és költséghatékony kialakítás, fejlett technológiával

Inim Previdia Compact tűzjelző központ
Forgalmazó: Riarex Kft
Gyártó: INIM Electronics s.r.l.


Riarex Kft. bemutatja új INIM PREVIDIA COMPACT analóg intelligens tűzjelző központjait, melyek kis és közepes rendszerek számára lettek kifejlesztve. Ötvözik a kompakt és költséghatékony kialakítást a PREVIDIA216 nagyközpont elvi, hardveres és szoftveres tulajdonságaival. Ezek az intelligens központok OpenLoop technológiájú jelzőhurkokkal vannak ellátva, melyek kezelik az INIM, Argus és Apollo protokollokat. A paletta 12 féle új modellt tartalmaz, melyek már elérhetők a www.riarex.hu webshop felületen is.

ALAPFELSZERELTSÉG

Mindegyik PREVIDIA COMPACT központ alapfelszereltségét képezi a TCP/IP csatlakozás beépített SIA IP kommunikátorral (EN54-21), valamint az integrált HORNET+ hálózati csatlakozás lehetősége PREVIDIA tűzjelző központok és másodkezelők összeköttetésére. Ezen innovációnak hála a központok és másodkezelő egységek kiegészítő hardverek nélkül képesek gyűrű topológiájú hálózatba (klaszterbe) rendeződve együtt működni. A központok PC szoftverrel történő programozása integrált USB mini és Ethernet csatlakozáson keresztül végezhető el. A PREVIDIA COMPACT panelek kezelő felülete egy 4,3” grafikus, színes érintőképernyő, mely fizikai funkciógombokat és állapot LED-eket tartalmaz a könnyebb kezelés és konfigurálás érdekében.

MODELLEK

A 12 féle modell tulajdonsága és tudása szerint különül el egymástól. Ez vonatkozik a hurkok számára (mely nem bővíthető), a hurkonként alkalmazható maximális eszközcímekre, a tápegységek teljesítményére és az akkumulátorok befogadó képességére, a zóna LED tablóra, valamint az oltásvezérlésre és kijelzésre:


PROGRAMOZHATÓ I/O TERMINÁLOK

Talán az első és legfontosabb innováció a központ csatlakozási pontjaival kapcsolatban, hogy a panelek 4 db szabadon programozható I/O terminállal rendelkeznek, melyeket felügyelt teljesítménykimenetként vagy felügyelt bemenetként lehet alkalmazni. Oltásvezérléssel ellátott modellek esetében ez a funkció csak az első két I/O terminálra vonatkozik. Emellett minden panel el van látva egy programozható NO/NC/C relékimenettel, hurokcsatlakozási pontokkal, valamint a HORNET+ hálózat termináljaival.

KIEGÉSZÍTŐ ESZKÖZÖK

Minden PREVIDIA COMPACT modellhez illeszthető egy tárcsázó- és kommunikátor modul, mely PSTN, 3G GSM csatornákon hang és digitális kommunikációt biztosít (Contact ID, ADEMCO, stb.) távfelügyelet vagy a felhasználó felé. Emellett a központokhoz HORNET+ hálózaton vagy TCP/IP kapcsolaton keresztül csatlakoztathatók olyan, kompakt kialakítású másodkezelő egységek, melyek teljesen azonosak a PREVIDIA COMPACT kezelőfelületével. A másodkezelő egységekből oltásvezérlési kijelzéssel ellátott modellek is kaphatók.

GRAFIKUS HUROKTOPOLÓGIA ÉS ESZKÖZANALÍZIS

A PREVIDIA COMPACT központ képes grafikusan megjeleníteni a jelzőhurkon lévő INIM Enea eszközök fizikai elrendezését és állapotát. Információkat ad a hurok csatlakozásáról, ellenállásáról és terheléséről, a tápegységek terheléséről, állapotáról, az akkumulátorok belső ellenállásáról, üzemi feszültségéről, hőmérsékletéről, töltő áramáról-feszültségéről.

GRAFIKUS TÉRKÉP MEGJELENÍTÉSE

A PREVIDIA COMPACT grafikus érintőképernyőjén Micro SD kártya segítségével képes megjeleníteni és kijelölni előre konfigurált térképeken keresztül az érzékelők telepítési helyét, így egy tűzjelzés alkalmával pontos információkat tud biztosítani a kezelőszemélyzet számára a tűz kialakulásának helyét illetően. Emellett a központ kompatibilis a SmartLook térképes felügyeleti szoftverrel, tehát a hatósági előírásoknak megfelelően szoftver alapú térképes megjelenítést is ki tud szolgálni.

HUROKTELJESÍTMÉNY NÖVELŐ TECHNOLÓGIA

Ha a szükség úgy kívánja, akkor a központok jelzőhurkainak üzemi és riasztási feszültsége egyenként állítható egészen 32 V-ig, függetlenül a tápegység és az akkumulátorok üzemi feszültségétől. Ezáltal orvosolhatók a telepítési problémákból adódó feszültségesések és eszközhibák.

HORNET+ TŰZJELZŐ HÁLÓZAT

A PREVIDIA216 és PREVIDIA COMPACT központok Hornet+ hálózatban, gyűrű topológiájú klaszterbe rendeződve csatlakozhatnak egymáshoz. Egy klaszter akár 48 panelt (központot és másodkezelő egységet) is tartalmazhat. Igazán kiterjedt, hatalmas hálózatok esetében a külön álló klaszterek TCP/IP kapcsolaton keresztüli összeköttetésére is van lehetőség. Egy ilyen kiterjedt HORNET+ hálózat akár 20 klaszterből is állhat, ami így maximálisan 960 db PREVIDIA tűzjelző központot jelent.


MAGYAR NYELVŰ SZOFTVER ÉS KÉZIKÖNYVEK

PREVIDIA COMPACT központok és a PC programozó szoftver magyar nyelvű kezelő felülettel rendelkeznek. Emellett a központok műszaki adatlapjai, felhasználói, telepítői és üzembe helyezői kézikönyvei magyar nyelvű változatban is elérhetők, hogy megkönnyítsék a témában dolgozó szakemberek munkáját.

OKTATÁS

Ingyenes oktatásra vonatkozó időpont-egyeztetéssel kapcsolatban keressék Tóth Zoltán tűzjelző termékfelelőst a Riarex Kft-nél.

RIAREX KFT.
Tóth Zoltán
Inim tűzjelző termékfelelős
t.zoltan@riarex.hu
(20) 960 8647

Tagek:

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
ELMES rádiós vevőegység
Olvasta már?
ELMES rádiós vevőegység