Bosch AVIOTEC videoalapú tűzérzékelő

Már az alagutakban is tökéletes megoldás

Bosch AVIOTEC videoalapú tűzérzékelő
Forgalmazó: Bosch Biztonsági és Védelmi Rendszerek
Gyártó: Bosch Security and Safety Systems


A Bosch AVIOTEC IP starlight 8000 biztonsági kamerában alkalmazott videoalapú tűzérzékelő technológia már az alagutakban is lehetővé teszi a füst és a lángok korai és megbízható érzékelését. Praktikus és költséghatékony kiegészítés a hagyományos lineáris hőérzékelők mellé, amelyek csupán a hőmérséklet észrevehető emelkedésére reagálnak és a füst érzékelésére nem képesek. A gyors érzékelés mellett a kamerák képeinek segítségével azonnal ellenőrizhetővé válik a riasztás, továbbá egy nem várt vészhelyzet esetén is életmentő információhoz juthatunk.

Az AVIOTEC legújabb verziójának algoritmusait kifejezetten az alagutak kihívásaira szabták a valódi felhasználási környezetében végzett átfogó tesztelések segítségével. Az integrált intelligens videoanalitkával ellátott kameráink számára csupán hét lux fény is elegendő a füst és a tűz megbízható érzékeléséhez. A kifejezetten alagutakra tervezett kamerák hatótávolságát a Bosch több mint duplájára emelte új optikák segítségével, így azok a korábbi 50 méter helyett már 100 méteres távolságon túl is érzékelnek. Ezáltal az AVIOTEC technológia lehetővé teszi, hogy kameráink egyidőben a megfigyelésre és tűzérzékelésre is alkalmasak legyenek, ezzel csökkentve a telepítési és fenntartási költségeket.

A megbízható tűzérzékelés mellett a Bosch megoldásai a videomegfigyelés területén is hozzájárulnak a biztonsághoz. A mozgásgörbék folyamatos nyomon követésével a kameráinkba épített intelligens videoanalitika (IVA) automatikusan felismeri az álló és a rossz irányba haladó járműveket, vagy éppen az úttesten tartózkodó embereket. Ahogyan a lángok vagy a tűz érzékelésekor, ezekben az esetekben is jelzést kap a biztonsági személyzet az esetleges baleset elkerülése érdekében. Az intelligens videoanalitika magába a kamerákba van beépítve, így nem igényel semmiféle központi szervert. Ezen felül, az AVIOTEC rögzíti a felvételek metaadatait is, ezáltal lehetővé téve a rendkívül gyors elemzést a tűz vagy egy baleset okának kivizsgálásakor.

A mostani verzió előtt is az AVIOTEC volt az első olyan megoldás a videoalapú tűzérzékelés területén, amely sikeresen teljesítette a német VdS Schadenverhütung GmbH elvárásait. A tesztelési eljárást a VdS 2203 "Tűzvédelmi szoftverekre vonatkozó követelmények" és a "Lángérzékelők tesztelésére vonatkozó feltételek" előírásainak megfelelően folytatták le. 2019 áprilisában az AVIOTEC IP starlight is megkapta a videoalapú tűzérzékelő tanúsítványt az ausztrál CSIRO TS010 szabvány alapján is.

Az alagutaktól eltekintve az AVIOTEC - mint egy VdS és CSIRO tanúsítvánnyal rendelkező megoldás - alkalmas a korai tűz- és füst észlelésre szinte minden nagy belmagasságú épületben, mivel nem szükséges füst vagy hő az érzékeléshez. Ennek köszönhetően az AVIOTEC tökéletes megoldást jelent óriási raktárak, hangárok, bevásárlóközpontok, generátorcsarnokok és hasonló építmények számára.

Részletes termékleírást a Bosch AVIOTEC IP starlight 8000 kameráról a Bosch weboldalán talál IDE kattintva
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Földfelszíni és drón-detektáló radarok a Zmaxnál
Olvasta már?
Földfelszíni és drón-detektáló radarok a Zmaxnál