Kamion STOP!

Pitagone: moduláris útakadály a gázolásos merénylet ellen - betontömbök helyett

Kamion STOP!
Napjaink legnehezebben megelőzhető terrorista cselekménye a gázolásos merénylet. A Pitagone F-11 moduláris útakadály rendszer erre nyújt megoldást. Ennél a támadási fajtánál kimondottan a védekezésre kell összpontosítani, azaz meg kell akadályozni a gépjárművek bejutását a gyalogosok által sűrűn használt területekre. Megmutatjuk, hogyan segít a Pitagone ebben!

Gázolásos merényletet elsősorban nehéz tehergépjárművekkel követnek el, a felderítési hatékonyság itt nagyon alacsony, mivel egy gépjárművet elegendő akár csak percekkel a támadás előtt eltulajdonítani. Éppen ezért kimondottan a védekezésre kell összpontosítani, azaz meg kell akadályozni a gépjárművek bejutását a gyalogosok által sűrűn használt területekre. A váratlanul bekövetkezett első támadások után a hatóságok a legkézenfekvőbb megoldáshoz nyúlnak: a közönséges betontömbökhöz. A betontömbök azonban nem alkalmasak nehéz tehergépjárművek azonnali megállítására, vagyis a mozgási energia gyors felemésztésére frontális ütközés, ütköztetés révén.

Erre a problémára reagálva jelentek meg a piacon már a fizika törvényeit, a gépjárművek dinamikáját és működését is figyelembe vevő valódi megoldások, amelyek közül a belga PITAGONE F-11 útakadálynak sikerült minden ésszerű elvárásnak megfelelnie. Az egyedülállóan hatékony és praktikus eszköz a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

  • Képes a gázoló gépkocsi, furgon vagy tehergépjármű azonnali megállítására.
  • A megállítási képességet nem tömege, hanem az ütközés visszaható ereje adja.
  • Könnyen és egyszerűen telepíthető.
  • Egyszerűen tárolható és szállítható.
  • Moduláris rendszer, szélességének semmi nem szab határt.
  • Az összerakott rendszer könnyen megbontható és a kerekein mozdítható, ily módon megoldja a nyitás-zárás és az autók      átengedésének problémáját.
  • Percek alatt elemekből összeállítható és szétszedhető.
  • A PITAGONE moduláris útakadály rendszer a megállítóképességét úgy fejti ki, hogy az ütközési energia hatására az „L” alakú modulok beékelődnek az útfelületbe, alsó száruk belecsapódik a jármű alvázába és motorjába. A támadó gépkocsi felfüggesztése, motorja, váltó- és kormányműve végzetes károkat szenved és azonnal mozgás-, irányítás- és működésképtelenné válik. A beékelődött modulok ezzel egyidőben a járművet drasztikusan megállítják, annak mozgási energiáját a talajnak adják át. Az ütközést követő roncsolások hatásárára a gázoló gépkocsi vagy teherautó azonnal, vagy legfeljebb tíz-tizenöt méteren belül megáll.

    További infó IDE kattintvaA termékről bővebb információt kaphat a SecuriForum Kiállítás H2 standján.
    Tagek:

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    SPS MID3000RTI 1.0: az online kettős konverzió bajnoka
    Olvasta már?
    SPS MID3000RTI 1.0: az online kettős konverzió bajnoka