Uniview Heat Tracker – Érintésmentes testhőmérséklet mérési megoldások


Uniview Heat Tracker – Érintésmentes testhőmérséklet mérési megoldások
Reagálva a jelenleg kialakult globális helyzetre az UNV elérhetővé tette az európai szállítók számára is azokat a megoldásokat melyek segítségével detektálhatóak és elkülöníthetőek a fertőzött emberek ezáltal lokalizálhatóak a vírus gócpontjai.

Ezek az eszközök nagy és hatékony segítséget jelentenek a koronavírussal kapcsolatos világméretű járvány során.

Ezen a területen a legfrissebb fejlesztések eredménye az: Érintés nélküli (Non-contact), távhőmérők

A legmodernebb technológiát alkalmazó eszközök, nem igénylik a testkontaktust, elegendő a testrész elé tartani és a kibocsátott infravörös sugarak alapján pillanatok alatt meghatározzák az aktuális hőmérsékletet viszonylag „nagy” távolságokról is.

A UNV három különböző megoldást kínál a korona vírussal szembeni harc során, melyek a fent említett érintés nélküli technológiát alkalmazzák:

1. Testhőmérséklet mérés arcfelismerő terminálon keresztül (OET-213H-BTM32)
Ez a technológia kombinálja a manapság elterjedt arcfelismerő rendszert és egy kiegészítő modul segítségével a testhőmérséklet mérést. A megoldásnak köszönhetően további lehetőség nyílnak meg. A rendszer képes detektálni, hogy az eszköz előtt álló személy testhőmérséklete eltérő-e az egészséges tartománytól és ezekre különböző meghatározott eseményeket lehet előre definiálni (ez akár hangalapú riasztás is lehet).
Az arcfelismerő technológiában rejlő lehetőségeknek köszönhetően könnyedén nyomon követhető, hogy ki visel maszkot és ki nem! Ennek adott esetben a megelőzésben lehet kiemelkedő szerepe!
A rendszer képes arra, hogy a testhőmérséklet meghatározása után további cselekvésre szólítsa fel az illetőt, illetve adott esetbe megtagadja a belépést az az épületbe riasztva az illetékeseket. Működése akár szigetszerű is lehet, amennyiben a belső tárolójára előzetesen feltöltöttünk egy adatbázist.
A rendszer 30~45 °C mérési tartományban 0.3°C-os pontossággal 1 másodperc alatt képes detektálni az abnormális testhőmérsékletet ezáltal hatékony megoldást nyújtani mind a megelőzésben, mind a szűrésben.



KATTINTS IDE ÉLŐ WEBINARUNK FELVÉTELÉÉRT!

2. Testhőmérséklet mérő kapu + opcionális fémdetektor (USS-SC100A-TM-O)
Megjelenésében egy klasszikus beléptető/fémkereső kapura hasonlít és ezeket a funkciókat el is tudja látni.

A kapu több infra alapú mérésre szolgáló szenzorral rendelkezik, melyek úgynevezett Non-contact módon, tehát érintésmentesen az áthaladás során képesek detektálni a hőmérséklet változást és adott esetben mind hang, mind fényalapú riasztásokkal jelezni azt.

A méréseket valós időben egy beépített kijelzőn keresztül képes megjeleníteni csakúgy, mint a riasztások számát.

Számos érzékelővel ellátott eszköz, ebből kifolyólag tökéletesen alkalmas felnőttek és gyermekek testhőmérsékletének mérésére is (legalacsonyabban elhelyezett szenzor 1m-en található).

Mérési pontossága a számos szenzornak és kialakításának köszönhetően 0.02°C.

Áteresztő képességének (15-20 fő/perc) és kialakításának köszönhetően kitűnő választás nagyforgalmú intézmények iskolák, óvodák, pályaudvarok, kiemelt kormányzati épületek monitorozására.



3. Testhőmérséklet mérés referencia hőmérséklet alapján (TIC2221+ Blackbody)
A rendszer a hatékonyabb mérési eredmény elérése érdekében két fő elemből épül fel. Ez a két elem egy hőkamera és egy referencia hőmérsékletet szolgáltató úgynevezett Blackbody egység.

Az UNV TIC2221 típusú hőkamerája valós időben méri az előtte áthaladó személyek hőmérsékletét majd ezt a „összehasonlítja” a Blackbody által szolgáltatott előre beállított referencia mérési értékkel a pontosabb mérés érdekében. Ennek a megoldásnak köszönhetően kiszűrhetők az egyéb külső zavaró hőforrások és minimalizálható a téves riasztások száma A rendszer képes a valós idejű képtárolásra a későbbi nyomon követés érdekében. Különleges algoritmusának köszönhetően valós időben detektálja, hogy ki visel maszkot és ki nem. Ezekre riasztásokat is tud kiadni értesítve a kezelő személyzetet, illetve az illetékes hatóságokat.

Egyedi technológiájának köszönhetően alkalmas repülőterek, pályaudvarok megfigyelésére, az ott jelenlévő emberek testhőmérsékletének mérésére. További előnye, hogy akár kezdődő tüzek jelzésére és detektálásara is megfelelő megoldás!



Mindhárom megoldás esetében elsődleges szempont a mérési pontosság növelése. A mérési távolság a fent felsorol megoldások alkalmazásától függően 4cm-2,5m. A mérés másodpercek alatt végbemegy ezáltal gyorsítva a mérés és szűrés hatékonyságát. Fenti rendszerek előnye az úgynevezett Non-contact mérési technológia, mely nem igényel személyes testi kontaktust a mérés során ezzel is gátolva a fertőzés terjedését!

AZ UNV HEAT TRACKER RENDSZERE MÁR ELÉRHETŐ A DSC HUNGÁRIA KÍNÁLATÁBAN!

KATTINTS IDE ÉLŐ WEBINARUNK FELVÉTELÉÉRT!


Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Ajax vezeték nélküli rendszerek telepítői képzés
Olvasta már?
Ajax vezeték nélküli rendszerek telepítői képzés