Az Apple bevásárolhatta magát a még profibb MI világába


Az Apple bevásárolhatta magát a még profibb MI világába
Meg nem erősített forrásokra hivatkozva, a GeekWire világgá kürtölte a hírt, miszerint az Apple felvásárolt egy szuperhatékonyként jellemzett végponti, Mesterséges Intelligencia alapú arcfelismerést és kiemelkedően hatékony gépi tanulás jellegű megoldásokat fejelsztő startupot.

Az érintett startup (Xnor.ai) mintegy 200 MUSD-ért kerülhetett az amerikai telekommunikációs óriás tulajdonába. Az Xnor.ai 2017-ben vált ki az Microsoft társalapítója (Paul Allen) által vezetett és tulajdonolt Allen Corp-ból. Az Xnor.ai megoldásai harmonikus egységbe olvasztják – az MI funkciók tekintetében – a végponti eszköz kapacitásait és különböző felhő alapú erőforrásokat. Az Xnor.ai állítása szerint, megoldásuk hamarosan integrálhatóvá válik mobiltelefonokba, IP CCTV kamerákba és kiterjesztett valóság (AG) szemüvegekbe. Mindezt úgy, hogy az adott (végponti) eszközt nem „ösztönzi” erőteljes teljesítményfelvételre. Egyes piaci elemzők szerint, az Xnor.ai-hoz hasonló hardveres megoldások 2024-re egy 1.5 Mrd chipet „felemésztő” piaccá válnak.

Forrás:GeekWire
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
Mach Power videotechnikai eszközök
Olvasta már?
Mach Power videotechnikai eszközök