CMOS-alapú radar technológiával a hatékonyabb mozgásminta-azonosításért


CMOS-alapú radar technológiával a hatékonyabb mozgásminta-azonosításért
Egy tajvani startup (KaiKuTek) olyan egylapkás rendszert (system-on-chip - SoC) fejlesztett ki mely magába foglal egy mm-es hullámtartományban (60GHz) működő radart, antennákat, valamint a 3D-s mozgásminta-azonosítást végző mesterséges intelligencia (MI) igényeit kiszolgáló hardveres gyorsítókat.

A KaiKuTek azt a „nagyívű” célt tűzte ki maga elé, hogy konkuráljon a Google-lel a gesztusfelismerés területén. Bár a jövő nagy ígéretének tűnő 5G kommunikáció és az AIoT (a Dolgok Mesterséges Intelligenciája) kiváló terep lehetne a mm-e hullámhosszon működő – mozgásminta-felismerő – technológiák számára, eleddig nem igazán jelentek meg gyártók ilyen termékekkel. A távol-keleti startupnak – állítása szerint – sikerült tömeggyártásra alkalmas, alacsony költségű termékkel előállnia, melyet a 2020-as CES-en Taiwan Tech Arenában mutat be a tajvani Tudomány és Technológia Minisztérium felkérésére.

Forrás: IoT Times
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
Sikeres Hikvision szakmai bemutató az I-Sec szervezésében
Olvasta már?
Sikeres Hikvision szakmai bemutató az I-Sec szervezésében