Biometria a koronavírus idején – magas biztonság és antibakteriális védelem egy kézmozdulattal


Biometria a koronavírus idején – magas biztonság és antibakteriális védelem egy kézmozdulattal
Magas biztonság, kényelem, egyszerű-, érintésmentes használat. Legyen szó fizikai- vagy IT biztonságról, a BioSec tenyérvéna-mintázat alapú megoldásaival mindez egy megoldásban elérhető.

De mi is az a tenyérvéna-mintázat alapú azonosítás?

A tenyérvéna-mintázat alapú azonosítás az egyik legfejlettebb biometrikus technológia. A “vénaszkennerben” található szenzor maximum 5 000 000 referenciaponton méri a tenyér felszíne alatt található vénastruktúrát személyazonosítás céljából. Más biometrikus technológiákkal ellentétben, melyek felületi információkat használnak, a tenyérvéna-mintázat egy belső ismérv, amely szabad szemmel nem látható, ezáltal nem másolható, nem reprodukálható és nem tulajdonítható el, továbbá titkos adatgyűjtésre sem alkalmas.

Biometria a Koronavírus idején?

Igen! A BioSec megoldások nem csak a felhasználó környezetét, de egészségét is védik, amely járványidőszakban kiemelt fontossággal bír. Ügyfeleinek egészsége védelméhez a vállalat az alábbiakkal járul hozzá:
ÉRINTÉSMENTES használt: A BioSec legújabb „Triple” termékcsaládjának (beléptető rendszer terminál) valamennyi tagja érintésmentes változatban is elérhető
TITÁN-DIOXID alapú bevonat: A BioSec biometrikus eszközei titán-dioxid (TiO2) alapú bevonattal is elérhetőek a még magasabb higiéniai védelem érdekében. A titán-dioxid a természetben előforduló titán-oxid, mely fertőtlenítő megoldásként használva megelőzi a baktériumok és a vírusok elterjedését.
TESTHŐRMÉSÉKLET MÉRŐ RENDSZER: A BioSec biometrikus beléptető rendszere integrálva lett egy harmadik fél által biztosított testhőmérséklet mérő rendszerrel. Ezzel a megoldással automatikusan azonosíthatóak a potenciálisan fertőzött emberek már a belépési pontoknál, mielőtt még több emberrel érintkeznének. Ennek eredményeként, kizárólag normál testhőmérsékletű emberek léphetnek be az adott létesítménybe, megakadályozva a vírus terjedését.

Emellett a BioSec LifePass személyazonosítási megoldása elérhető a SEAWING SIS RFID beléptető rendszerével, ezáltal még magasabb biztonsági szintet biztosítva érintésmentes változatban is.

Miért a BioSec megoldások?

 • A vénastruktúra teljes mértékben egyedi minden embernél (még az egypetéjű ikreknél is eltérő), ezért rendkívül magas biztonságot nyújt és széles körben alkalmazható
 • A vénastruktúra a bőr felszíne alatt található, ezért nem másolható, nem tulajdonítható el vagy állítható elő mesterségesen
 • Nincs szükség RFID kártyákra, chipekre, karszalagokra, jelszavakra, ezáltal költséghatékony megoldás (az elhagyott, eltulajdonított azonosítók pótlása folyamatos kiadásokat jelent)
 • A BioSec megoldások könnyedén integrálhatóak meglévő rendszerekbe szabványos interfészen keresztül (számos meglévő integráció elérhető, többek között SEAWING SIS, Honeywell WIN-PAK®, stb.)
 • Valamennyi felhasználó által könnyedén használhatóak kortól és képességektől függetlenül
 • Rendkívül gyors, használata mindössze ~1 másodpercet vesz igénybe
 • A tenyéren található felszíni sérülések nem befolyásolják az azonosítás minőségét

  Melyek a főbb BioSec megoldások?

 • LifePass (biometrikus személyazonosítási middleware, amely könnyedén integrálható különböző szoftverekbe vagy beléptető rendszerekbe)
 • GateKeeper (biometrikus fizikai beléptető rendszer)
 • BLogin (biometrikus számítógépes belépési megoldás)
 • RackGuard (biometrikus megoldás szerverszekrények nyitásához)

  A BioSec-ről röviden:

  A BioSec Group Kft. innovatív biometrikus biztonságtechnikai megoldások fejlesztésével foglalkozik. A BioSec egy évtizede fejleszt tenyérvéna-mintázat alapú megoldásokat, kimagasló biztonságot és kényelmet biztosítva szinte valamennyi területen, legyen szó (tömeges) azonosításról, fizikai- vagy IT biztonsági megoldásokról. Emellett a BioSec a Fujitsu kizárólagos OEM beszállítója az EMEIA térségben.

  További információért keresse:
  Nagy Gábor
  BioSec termékmenedzser, Ingram Micro Magyarország
  +36 (20) 920 9373
  Gabor.Nagy@ingrammicro.com


  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  Videosec PT-23-40WAL és IPW-2122W-28F Wifi kamerák
  Olvasta már?
  Videosec PT-23-40WAL és IPW-2122W-28F Wifi kamerák