A legjobb műszaki támogatást nyújtó gyártók


A legjobb műszaki támogatást nyújtó gyártók
Az IPVM két év elteltével ismét megszondázta a „piacot”, azaz előfizetőt megkérte, ismertessék véleményüket beszállítóik műszaki támogatását illetően. Mint az a portál esetében ismeretes, az eredményt nem lehet reprezentatív, globális kutatásnak tekinteni. Bár a válaszok a földgolyó számos országából származnak, de a 200+ megkérdezett jelentős része az USA-ból küldte meg válaszát.

2020-ban, egy „paraszthajszállal”, de holtverseny nélkül az Axis vitte el a pálmát s került a műszaki támogatás (technical support) dobogó első helyére. Mint azt portál illetékesei elmondták, ezen első helyet egyértelműen az USA-n kívüli szavazatoknak köszönheti, ahonnan kétszer annyi támogató szavazatot kapott. Az Axis esetében a szinte azonnali választ, a mérnök támogatást és a könnyed/gyors termékcsere eljárást emelték ki a telepítők.

Holtversenyben lett második a Genetec (aki az első helyen végzett az USA-n belül) és az Avigilon, mely utóbbi szintén a „külföldi” szavazatoknak köszönhette pozícióját. Fontos még kiemelni, hogy egyik gyártó sem kapott jelentős mennyiségű negatív visszajelzést. A Genetec esetében szintén a hozzáértő mérnöki támogatást hangsúlyozták a voksolók; míg az Avigilonnál a gyors választ és a „mindent egy helyről” jellegű támogatási rendszert emelték ki.

A képzeletbeli dobogó harmadik helyén (szintén holtversenyben) a Hanwha Techwin és az Alarm.com osztozkodhat. Ami a pozitív visszajelzéseket illeti, azok száma alig maradt el a Genetec/Avigilon páros eredményeitől, azonban a negatív megítélések száma leheletnyit magasabb volt, mint második helyezettek esetében. Itt az értékelők első sorban a gyors válaszidőt díjazták mindkét cég esetében. A Milestone a 2018-as felmérés során még bent volt a top 5-ben, de idén – kicsivel ugyan – lemaradt. A visszajelzésekből következtethetően nem feltétlenül az alap platform és az ahhoz nyújtott műszaki támogatás színvonala húzta le 2020-as eredményt, hanem a külső fejlesztők megoldásaival kapcsolatos támogatási nehézségek.

Forrás: IPVM

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
PH Svesis és Hochiki vészvilágítási rendszerek
Olvasta már?
PH Svesis és Hochiki vészvilágítási rendszerek