A Bosch Building Technologies láthatóvá teszi az adatokat az Intelligent Insights segítségével


A Bosch Building Technologies láthatóvá teszi az adatokat az Intelligent Insights segítségével
Az Intelligent Insights egy új szoftvereszköz, amely az összes létező adatot egyesíti, elemzi és vizualizálja a felhasználó számára mire a rögzített jelenet eljut a képernyőig. Az intelligens kamerák lehetővé teszik a videoadatok rögzítését és értelmezését, az Intelligent Insights pedig az összesített adatok egyszerű és letisztult megjelenítését.

A védelem és a biztonság fokozása, illetve az üzleti döntések javítása érdekében az adatok felhasználása az elmúlt években egyre fontosabbá vált a piac számára, és jelentősége folyamatosan növekszik. Éppen ezért a Bosch bemutatta az „Intelligent Insights” elnevezésű szoftvermegoldást, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára az adatok újszerű felhasználását. A megoldás végigkíséri az adat útját a rögzítéstől egészen a megjelenítésig és segít a felhasználóknak a különböző helyzetek kontextusának gyors megértésében, lehetővé téve számukra megalapozott döntéseket. Amikor például egy helyiségben tartózkodó emberek száma eléri a létszámkorlátot, az Intelligent Insights azonnal tájékoztathatja az operátort. Az Intelligent Insights használható önállóan vagy más rendszerekkel integrálva, hogy tovább fokozza a helyzettudatosságot.

A rögzítéstől a megjelenítésig
Az Intelligent Insights a Bosch kamerák beépített videoanalitikáját használja a képtartalom elemzésére és a metaadatok gyűjtésére. A megoldás ezeket az adatokat előre meghatározott alkalmazások segítségével összesíti, értékeli és vizualizálja. A megoldás lehetővé teszi felhasználói számára a több kamerával lefedett területek és rögzített helyzetek egyszerű elemzését. Mozgó tárgyak, a helyiségben tartózkodó emberek száma és a kialakult tömeg helyei is mind láthatóvá válnak valós időben. Ez megkönnyíti a generált adatok gyors értékelését és lehetővé teszi a helyzetek teljes megértését.

Hasznos adatok kétféleképp
A szoftver kétféleképp teszi lehetővé az adatok vizualizálását, egy áttekinthető riport vagy akár egy látványos widget formájában is. A widget megoldások lehetővé teszik a valós idejű helyzetek monitorozását, a riport funkció pedig a részletes utóelemzést. Ezek a riportok ábrázolhatók diagramok formájában, vagy exportálhatók egy felhasználó által meghatározott fájlformátumban további felhasználás céljából.

Lehetőségek tárháza
Az Intelligent Insights rengeteg widget megoldással érkezik, amelyek mindegyikét egy specifikus biztonsági és védelmi igényre tervezték. A helyiségek telítettségi szintje, létszám számlálás és tömegfigyelés mind egy-egy példa a pontos felügyeletet segítő megoldások közül. A felhasználó optimalizálhatja egy helyiség foglaltságát azáltal, hogy meghatározza az adott területen egy adott időben tartózkodható emberek maximális számát. Különösen a helyiségek telítettségi szintje és a létszám számlálás egyre inkább alkalmazhatóvá válik, ugyanis a küszöb elérésekor a rendszer aktiválhat egy külső kimeneti eszközt és riasztást válthat ki. Ez lehet egyszerű figyelmeztetés, a bejáratnál lévő monitoron megjelenő üzenet, amely tájékoztatja a látogatókat, ha már beléphetnek és lehet akár előre felvett hangüzenet is. Ez nagyon hasznos, ha olyan közegészségügyi kérdéseket mérlegelünk, mint például a vírusok - akár a COVID-19 - gyors terjedése olyan helyeken, amelyeken tömegek mozognak.

Az Intelligent Insights mindemellett az objektumok és emberek számlálását is lehetővé teszi. Ezek a widget megoldások kifejezetten hasznosak a csúcsidők és a legkevésbé forgalmas időszakok beazonosításához napi, vagy akár hosszabb szinten is. Ezek a funkciók összesíthetik több kamera számlálási adatait, hogy korai figyelmeztetést adjanak a felhasználóknak, ha hirtelen létszámnövekedést észlelnek, jelezve ezzel a lehetséges biztonsági problémát. Az Intelligent Insights csak a kamerák névtelen adatait használja, biztosítva az emberek magánéletének és személyes adatainak mindenkori védelmét. Az objektumhelyzetek widget segítségével a felhasználók valós idejű áttekintést kaphatnak az egy területen belül mozgó tárgyakról. A GPS pozíciójuk alapján a tárgyak felkerülnek a térképre és ikonok segítségével osztályozásra kerülnek.

Jövőbiztos megoldás
Az Intelligent Insights egy alaplicenccel indul, amely az összes modult és egy kezelőfelületet tartalmaz 16 widgetet megjelenítve. Szükség esetén kezelőfelületek és widgetek is hozzáadhatók az ügyfelek igényeinek és elvárásainak megfelelően. Mindemellett, amikor az ügyfelek a Bosch Intelligent Video Analytics technológiát használják, a Camera Trainer kimenete és adatai is - például az ügyfélspecifikus objektumok számlálási statisztikái - vizualizálhatók. Mindez, és a küszöbön álló frissítésekkel és verziókkal érkező új widgetek és funkciók jövőbiztos megoldássá teszik az Intelligent Insights szoftvert.

BVMS, a teljesség kedvéért
Az Intelligent Insights egy erőteljes önálló szoftvercsomag, de zökkenőmentes integrációra is tervezték. BVMS megoldásunkkal integrálva a felhasználók egyetlen egységes grafikus felhasználói felületen keresztül kezelhetik élő és rögzített videofelvételeiket és adataikat.

Az Intelligent Insights bevezetésével a Bosch új szoftveres megoldást alkotott, amely új lehetőségeket nyújt a biztonsági és védelmi iparág számára. Olyan megoldás, amely már ma hozzáadott értékekkel rendelkezik, de a jövőben kétségtelenül még többet ad majd felhasználóinak.


Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Ossia DVR v1.4.0 update
Olvasta már?
Ossia DVR v1.4.0 update