Biztonsági viselet: nyitott architektúrán alapuló, testkamera-rendszer


Biztonsági viselet: nyitott architektúrán alapuló, testkamera-rendszer
Az Axis a nemrégiben bejelentett testen viselhető kamerarendszerrel új piac felé nyit. A megbízhatóság és a robusztus működés érdekében laboratóriumokban és terepen egyaránt tesztelték és nyílt architektúrával tervezték a meglévő szoftverekkel való zökkenőmentes integráció érdekében.



A hálózati videók területén elért piacvezető szerep elérését követően, a testen viselhető kamerák piacára való belépés logikus kiterjesztése volt egy már meglévő vállalkozásnak. Az ügyfelek által a rendvédelmi és magánbiztonsági területen felmerülő igények alapján új utat kínál a világ biztonságosabbá tételéhez. Kamera elhelyezése a rendőr, a biztonsági őr vagy akár a vasúti alkalmazottak testén, biztonságosabb munkahelyet, jobb lehetőségeket biztosít a bizonyítékok gyűjtésére, és hozzájárulhat jobb munkamódszerek vagy képzések kidolgozásához. A felhasználási lehetőségek végtelenek.

Rugalmasság a nyílt architektúrán keresztül
A testen viselt megoldás tükrözi az Axis összes termékének kiváló minőségét. Ahogy sok más Axis megoldás, ez is nyitott architektúrán alapul, így lehetővé teszi a meglévő szoftverekkel való integrációt. Ez biztosítja, hogy a jelenlegi ügyfélberuházások ne vesszenek kárba. Fredrik Andersson, vezető termékmenedzser szerint: „A rendszer egyik legerősebb tulajdonsága a nyitott architektúra, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a testen viselt kamerákat integrálják a meglévő Video Management Systems (VMS) vagy Evidence Management Systems (EMS) rendszerekkel. Az Axis testkamera megoldása használható egy harmadik fél VMS-ével és EMS-ével, helyben vagy a felhőben, lehetővé téve az integrálást más videomegfigyelési adatokkal. Teljes körű megoldásként is kapható az AXIS Camera Station - a vállalat saját VMS-ének - felhasználásával.

A kamerák „svájci bicskája”
Az Axis évtizedes tapasztalattal rendelkezik a biztonsági kamerák fejlesztésében, melyek alkalmasak a különféle kihívásokkal teli környezetekben való használatra. Az Axis tudja, hogyan kell kezelni olyan körülményeket, mint a gyenge fényviszonyok, és olyan robusztus kamerákat készíteni, amelyek ellenállnak az ütéseknek és a zord körülményeknek, ugyanakkor kiváló minőségű képeket nyújtanak. Ezt az ismeretet az új kopásálló testkamera-rendszer minden részébe belesűrítették.

A rendszer három fő hardverkomponensből áll: a kamerákból, a dokkoló állomásból és a rendszervezérlőből. A dokkolóállomások biztonságosan elhelyezhetőek a helyiségekben. A rendszerirányító, elemzésre és tárolásra, a megadott tárolási helyre elküldi a felvételeket. A kamerák tárolják a videókat a terepen való használat közben, majd a biztonsági mentést követően a rendszervezérlő automatikusan törli a fájlokat a kamerákról, így az eszközök azonnal használatra készek.

Az Axis a kamerák „svájci bicskáját” kereste: egy kicsi, könnyű készüléket kellett kifejlesztenie jó akkumulátorteljesítménnyel a képminőség és robusztusság elvesztése nélkül úgy, hogy a kamera könnyen kezelhető legyen. Ez egy teljesen új tervezési forma volt az Axis számára.


Lina He, termékspecialista elmondja: „Mivel a bűnüldöző szervek és a biztonsági őrök a kamerával sétálnak - sőt futnak -, az Axis-csapat gondoskodott arról, hogy a készülékek tiszta képet nyújtsanak a változó helyzetekben is. A kamera 1080p @ 30fps sebességgel rögzít videót, és olyan funkciókat tartalmaz, mint a széles dinamikatartományú technológia (WDR). Biztosítja, hogy a kép látható és jó minőségű maradjon akkor is, ha a kamerát viselő személyt nagy kihívást jelentő fényviszonyok érik.

A felhasznált szoftver segít csökkenteni a zajokat és javítani a jelet, hiszen végső soron a felvételeknek bizonyítékként kell szolgálniuk. A hangzáshoz kettős mikrofont használtak a beszéd minőségének javítása és a zaj csökkentése érdekében. A kamerák működési ideje kb. 12 óra teljes HD felbontásban, és akár 17 órán keresztül is működtethetőek - tehát működési idejük hosszabb, mint egy átlagos műszak időtartama. Kompressziós technológiát - az Axis Zipstream-et - használtak, hogy csökkentsék a tárolási igényt és a sávszélességet. A kamerák belső tárhelye 64 GB, ami szintén elegendő a teljes váltás lefedésére, miközben HD felbontású felvételek készülnek.

Laboratóriumban tesztelt minőség
A minőség mindig is az Axis filozófiájának fő része volt, legyen szó akár magáról a termékről vagy annak használhatóságáról. A testen viselt kamerák szabványainak fenntartása és a használhatósági követelmények teljesítése érdekében az Axis az új kamerákat folyamatosan laboratóriumban teszteli, utánozva azokat a potenciálisan durva körülményeket, melyeknek a kamerák ki vannak téve. A kameráknak át kell esniük az időjárásállóság, a gombok tartóssága, a vegyszerállóság és sok más tényező és feltétel tesztelésén.

Ez az egyik oka annak, hogy az Axis bízik a kameráiban, így három év garanciát ad, ami meghaladja az ilyen típusú kamerák átlagos időtartamát. Továbbá az ügyfelek a partnerek széles hálózatára támaszkodhatnak a magas színvonalú támogatás érdekében.

Titkosítás és vízjelek: kettős biztonság az emberek és a felvételek számára
Minden adat titkosításra kerül mind nyugalmi állapotban, mind átvitel közben az AES256 és a TLS használatával.

A megoldást kísérő mobilalkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy átnézzék a felvételeket, amelyeket ezután vízjelzel látnak el, és tartalmazzák a felhasználói azonosítót. Ezenkívül a videóanyag kameráról szerverre történő átvitelének folyamata teljesen automatizált, ami azt jelenti, hogy nincs szükség emberi interakcióra, ezért a folyamat során egyetlen rész sem vehető ki a felvételekből. Sőt, minden kamerát egy „otthoni” rendszerbe regisztráltak, mely az egyetlen rendszer, amiben be van programozva az anyagok továbbítása. A biztonsági mérések biztosítják, hogy bizonyítható legyen: egyetlen képkockát sem hamisítottak meg.

Teljesített küldetés - a kamerák működése terepen
Bevett gyakorlat az eszközök tesztelése helyszínen annak biztosítása érdekében, hogy minden igényt kielégítsenek. Az Axis számos kísérletet hajtott végre a rendszer tesztelésére valós körülmények között olyan jellemzők azonosítására, amelyek a testen viselt kamerákat értékes kiegészítővé tennék a felhasználók számára. Például a kamerákat tesztelték repülőtereken, magán biztonsági cégekkel és bűnüldöző szervezetekkel. Egy Lengyelországban lebonyolított kísérlet jó módszer volt annak bemutatására, hogy az Axis mivel áll szemben a terméktervezés szakaszában. Ahogy Rob Messer, termékbevezetési menedzser illusztrálja: „Ezeknek a felhasználóknak az eredményei nagyon érdekesek voltak, és időnként meglehetősen meglepőek. Egy Lengyelországban zajló tárgyalás során felszereltük a helyi rendőrséget a testkamerákkal. Nagyon meg voltak elégedve a kamerák által nyújtott előnyökkel, mivel biztonságosabban érezték magukat, tudva, hogy esetükben mindig megnézhetik a műszakuk felvételeit.”

Jövőbeli fejlesztésre tervezett architektúra
Az Axis továbbra is felhasználja szakértelmét, valamint a valós életben használt összes eset visszajelzését a funkciók hozzáadásához és a megoldás folyamatos optimalizálásához. Nyitott architektúrája - amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy integrálják a testen viselt kamerákat a meglévő VMS és EMS szoftverekkel - kiemelkedik rugalmasságában, költséghatékonyságában és jövőbiztosításában.

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal!

Nagy Gábor
Axis termékmenedzser, Ingram Micro Magyarország
+36 (20) 920 9373
gabor.nagy@ingrammicro.com


Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Felhívás őrzés-védelmi alvállalkozói pályázatra
Olvasta már?
Felhívás őrzés-védelmi alvállalkozói pályázatra