Kerítésvédelem a SIEZA fejlesztésében - PERIDECT+


Kerítésvédelem a SIEZA fejlesztésében - PERIDECT+
A PERIDECT+ kerítésvédelmi rendszer moduláris és egyszerű kiépíthetőségével kifejezetten telephelyek és objektumok illetéktelen behatolás elleni kültéri védelmére lett kialakítva. A rendszer telepíthető minden hagyományos kerítéstípusra (pl.: drótfonatos, hegesztett tekercses, hegesztett paneles, felső kerítés bővítmények) és egyéb kerítésekre is (fém lamellás, fém paneles, kovácsoltvas). Innovatív kialakításával a legmodernebb megoldást nyújtja a cseh nemzetiségű Sieza gyár PERIDECT+ nevű kerítésvédelmi rendszere.

A rendszer érzékeli mindazokat a mechanikus hatások által keltett vibrációkat, amelyek a kerítésen való áthatoláskor lépnek fel (mászás, vágás, kerítés alatti átbújás). A piezoelektromos érzékelő fejek normál kialakítás mellett elérhetőek egy, a külső hatásokkal szemben ellenállóbb, vandálbiztos kivitelben is. Ha a lehetőségek vagy az esztétikai elvárások nem engednék a síkra szerelést, az érzékelő rejtett változata telepíthető a kerítésoszlopokba, illetve igény szerint akár a föld alá is süllyeszthető. A PERIDECT+ az ún. „Differenciált Logika” használatával radikálisan csökkenti az időjárási hatások (eső, szél, jégeső, villámlás) okozta téves riasztásokat és a változó körülmények mellett is biztosítja a rendszer működését anélkül, hogy változtatni kelljen annak érzékenységén.

A PERIDECT+ programozható kimenetein keresztül illeszthető riasztórendszerekhez, ahogy bármely hagyományos érzékelő. Ebben az esetben a rendszer érzékelőit adott kimenethez rendelve, tetszés szerint meghatározott zónákról kaphatunk riasztási jelzést. Másik lehetőség a képi megjelenítő és integrált felügyeleti rendszerhez való illesztés, amely lehetővé teszi a behatolás pontos helyének megjelenítését és vezérli a más rendszerekkel való kommunikációt.A PERIDECT+ rendszer jellemzői:

Moduláris rendszer – a DIN sínre szerelhető modulok lehetővé teszik a könnyű szerelést a szükséges kialakításban.

Galvanikus hurok leválasztás – minden érzékelő hurok galvanikusan le van választva a kiértékelő egységtől, amely növeli a rendszer ellenállását a zavaró hatásokkal szemben.

Szimmetrikus kötésű érzékelők – minden érzékelő kétvezetékes kábellel csatlakozik a hurokba. A szimmetrikus kötés egyszerűsíti a rendszer telepítését, nem szükséges figyelni a kábelek polaritására, ami csökkenti a szerelési hibák lehetőségét.

Akár 500 érzékelő csatlakoztatása egy hurokra – lehetővé teszi akár 1500 méter hosszúságú kerítések egyszerű levédését (3 méteres szakaszok esetén). Egy ponton két hurok vezérlő is használható, így a biztosított szakasz hossza akár 3000 méterre is növelhető, vagy szintén ekkora távolság elérhető két kiértékelő modul között még hosszabb kerítések esetén.

Biztosított érzékelő hurok – ennél a kialakításnál az érzékelő hurok mindkét végén hurok vezérlőhöz csatlakozik. Egy vezérlő modul (Master) hagyományos üzemmódban kezeli az érzékelő hurkot, míg a másik (Slave) tartalékként felügyeli a hurok működését. Amint a Master vezérlő elveszti a kapcsolatot egyes érzékelőkkel (pl. elvágják a hurkot) a hurok másik oldaláról a Slave vezérlő átveszi az érzékelők teljes értékű felügyeletét. A „Biztosított érzékelő hurok” használható kisebb telepítés esetén egy központra illesztett két hurokvezérlővel, valamint nagyobb rendszerek esetén több központ egymás után kötésével.

Szakasz levásztók – rövidzár esetén is biztosítja az érzékelő hurok működését. A leválasztókat mindig bizonyos számú érzékelő után ajánlott illeszteni a hurokba, így rövidzár esetén csak az érintett két leválasztó közötti szakasz működése áll le, a hurok többi része zavartalanul üzemel tovább. A Master vezérlő oldali szakasz a rövidzár előtti leválasztóig normál üzemben működik továbbra is, míg a rövidzár utáni leválasztótól a Slave hurok vezérlő felügyeli és kezeli az érzékelők jelzéseit.A Sieza PERIDECT+ termékével jelentősen csökkentheti a telepítési költségeket és határozottan növeli az Ügyfelek elégedettségét és bizalmát a kerítésvédelmi rendszerekkel kapcsolatban, nem utolsó sorban kellemes csalódást okozva a kedvező ár/érték arány tekintetében!

A PERIDECT+ kerítésvédelmi rendszer magyarországi forgalmazója a Riarex Kft.

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
High Security, Grade3 nyitásérzékelő a JABLOTRON-tól
Olvasta már?
High Security, Grade3 nyitásérzékelő a JABLOTRON-tól