TechSon SmartPro PS1 C102 IH ADM Z3 -LR


TechSon SmartPro PS1 C102 IH ADM Z3 -LR
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: TechSon


Egy jó pozícióba felszerelt, kiegészítő világítással ellátott rendszámfelismerő kamera képes az elhaladó járművek rendszámát 100%-os hatásfokkal felismerni. A TechSon SmartPro család PS1 C102 IH ADM Z3 /LR kamerája éppen ilyen. Kifejezetten erre a célra készült, és a feladatát tökéletesen látja el.

A PS1 C102-es kamera alapvetően projektigényeket elégít ki. A TechSonnál már az elnevezés is közvetít információt, itt sincs ez másként: a PS1 sorozat P betűje a professzionális célterületre utal. A gyári kód végén lévő „/LR” pedig a beépített rendszámfelismerést jelenti. A SmartPro széria olyan tagjáról van szó, amely különleges képességeivel hamar megkedvelteti magát.

A rendszámolvasó kamerák pontos beállítása gyakran nehézkes és gyakran nem is lehetséges, mert amit beállítanánk, az meghaladja a kamera képességeit.

A PS1/LR viszont éppen erre lett kitalálva. Minden együtt van, ami csak szükséges: nagy érzékenység, a távolságot kompenzáló teleobjektív, a felső és alsó limittel bíró záridőkontroll, a beépített rendszámfelismerő algoritmus és a hozzá kapcsolt eseményvezérlés, valamint a be- és kimenetek. Minden adott, hogy sikerrel járjunk a feladatban.

Milyen paraméterekkel rendelkezik a TechSon PS1 C102 IH ADM Z3 /LR rendszámfelismerő IP-kamera?

Az éjszaka is színes képért egy 1/2.8” méretű, 0,005 lux érzékenységű, két megapixeles CMOS szenzor felel. Az érzékelő tudása nem merül ki ennyiben, mert szükség esetén valós WDR-t, 120 dB-es dinamikakompressziót is szolgáltat, azaz nem csak kivételesen érzékeny, hanem erőteljes tűréssel rendelkezik az extrém fényviszonyokkal szemben. A WDR mellett – természetesen – BLC és HLC is elérhető. A felvételi képkockaszám is túlmutat az átlagon: a HFR mód bekapcsolása esetén másodpercenként akár 50 képet is készít a kamera.

Az átlagostól eltérő fókusztávolságú, autofókuszos, háromszoros motorzoom objektív 7 – 22 mm között beállítható, így a kamera 18° és 44° közötti vízszintes látószögével kifejezetten alkalmassá válik a 15 - 50 méter távolságban, közúton megjelenő rendszámok leolvasására.

A beépített infravető az ún. Hi-Power technológiára épül, ami azt jelenti, hogy a szokásos húsz-harminc apró LED helyett csupán négy darab LED dolgozik, ám több fényt, viszont kevesebb hőt termel.

Az elektronikus szenzorvezérlésben nem csupán egyetlen záridőt, hanem expozíciós tartományt lehet beállítani. A szenzor kivételesen érzékeny, így városi közvilágítás esetén még éjszaka is, rövid záridővel is kiértékelhető felvételt készít. Olyat, amelyen legalább a rendszám olvasható marad.

A kamera felszerelése függőleges falra és vízszintes felületre is könnyű, mert a talptól a kameraházig tartó csukló dönthető és több ponton is elforgatható. Szükség esetén a talphoz illeszkedő, kültéri, tömszelencés szerelődoboz is beszerezhető hozzá, így a kábelek és kábelvégek elrejtése is biztosított.


Az LPR funkció működéshez SD-kártyára van szükség, amelyet a kamerába kell behelyezni. A maximum 128 GB-os kártya egyrészt tárolja a felismeréskor létrejött képeket és videókat, másrészt itt kapott helyet a rendszámokból felépíthető fekete vagy fehér lista, amely kiemelt eseményeket indíthat el az előre definiált rendszámok felbukkanása esetén. Több lehetőség is adott a rendszámadatbázis bővítésére.



A legkézenfekvőbb a kézi felvitel, amely az itt látható menüpontban található, de arra is van lehetőség, hogy egy CSV állományba összegyűjtött rendszámainkat tömeges felvitelként importáljuk a kamerába.

A TechSon PS1 C102 IH ADM Z3 /LR elég érzékeny ahhoz, hogy éjszaka is színes képet adjon, de a rendszámfelismerés olyan feladat, amelyhez pontos beállítások szükségesek.

Hagyjuk, hogy a kamera átkapcsoljon éjszakai üzemmódba, és addig csökkentjük a képerősítést, amíg környezetből csak a járművek rendszáma lesz látható és olvasható.

Mindez tökéletesen felismerhető rendszámokat eredményez.



A PS1 /LR kamera további erőssége, hogy önálló működésre képes, azaz adott esetben elég csupán a kamerát üzembe helyezni, és máris üzemelhet egy beléptető rendszer.

A fekete vagy fehér listába felvitt rendszámok feltűnésekor a kamera képes aktiválni a riasztáskimenetet, és vezérelhet egy tetszés szerinti eszközt, legyen az garázskapu, tolóajtó vagy éppen egy sorompó.

A TechSon PS1 C102 IH ADM Z3 /LR alkalmassága, minősége és kezelhetősége senkiben nem hagy kétséget. Olyan készülék került a TechSon SmartPro széria palettájára, amelynek tulajdonságai és megbízhatósága könnyebbé teszi a megfigyelőrendszerek telepítőinek munkáját.


Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A Polsec Kft. elnyerte a 2023-as év Milesight Együttműködő Partnere díjat
Olvasta már?
A Polsec Kft. elnyerte a 2023-as év Milesight Együttműködő Partnere díjat