Depresszió és pupilla


Depresszió és pupilla
A Max Planck intézet egyik legfrissebb kutatási eredménye szerint, a pupilla megfigyelése lehetőséget ad arra, hogy egy adott személy depresszív állapotáról információt nyújtson.

A kutatók hipotézise egyszerű volt: az emberek pupillája kitágul akkor is, ha nyernek, akkor is, ha veszítenek (pl. játékban); azonban a depressziós személyek esetében ez csak korlátozottan, avagy egyáltalán nem következik be. A kutatók állítása szerint, a pupilla reakció mértékéből következtetni lehet az illető állapotának súlyosságára. ezen kutatási eredmények (elméletben) felhasználhatók pl. „veszélyes üzemben” dolgozók előszűrésére, megakadályozandó az esetleges szerencsétlenségeket. Az eljárás szépséghibája, hogy meglehetősen közeli felvételeket kell készíteni, 250 kép/s frissítési sebesség mellett. Bár, a technológia jelenlegi fejlődési üteme mellett lehet, erre nem is kell olyan sokáig várnunk.

Forrás: Technology.org

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Látni és hallani
Olvasta már?
Látni és hallani