A COVID-19 hatása a telepítők üzletmenetére


A COVID-19 hatása a telepítők üzletmenetére
Az IPVM - felmérendő a világjárvány piacra gyakorolt hatásait - idén harmadszorra is megszondázta a biztonságtechnikai telepítői olvasóközönségét.

Nem reprezentatív kutatásuk keretében mintegy 100 telepítő nyilatkozott arról, miként érinti szakmai /üzleti tevékenységét a járvány. Örvendetesnek tekinthető, hogy novemberben a válaszadók mindössze 16.7%-a nyilatkozott úgy (szemben az áprilisi 56.4 és a májusi 29 százalékkal), hogy súlyosan érinti üzletvitelét a pandémia. Stagnálónak tekinthető a középmezőny, novemberben 52.7% számolt be közepesen erős „járványügyi nehézségekről” (április: 32%, május 50%).

Szignifikánsan növekedett 30.5%-ra (április: 11.6%, május 21%) azon válaszadók száma, aki úgy nyilatkoztak, hogy nem igazán érzik a COVID-19 üzleti hatásait. Több válaszadó is megemlítette, miszerint a beszállítói lánc problémái is jelentős negatív hatással vannak üzletmenetére. Példaként kiemelve, a hálózati eszközökből folyamatos készlethiányról számolt be több telepítő. Fizikai nehézségként jelentkezik a kötelező személyi védőfelszerelések (pl. maszk) állandó használata, különösen az USA melegebb déli államaiban. Számos vállalkozás, különösen a vírus második hullámából kilábaló Ausztráliában, arról számolt be, hogy alig bírják a megrendeléseket teljesíteni. A járvány múltával a megrendelők igyekeznek az elhalasztott beruházásokat megvalósíttatni.

Forrás: IPVM

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Megérkeztek a ráncfelvarráson átesett IdentiVision rögzítők
Olvasta már?
Megérkeztek a ráncfelvarráson átesett IdentiVision rögzítők