PARADOX NVX80

A legsokoldalúbb védelem

PARADOX NVX80
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: Paradox Security Systems Ltd





A kültéri védelem mindig is egy nehéz terep volt, de a Paradox NVX80 hosszú évek óta bizonyítja, hogy igenis vannak jó érzékelők, amelyek minimalizálni tudják a téves riasztásokat, emellett pedig különleges funkciókkal is kényeztetnek minket.

Könnyű szerelhetőség, meggyőző megjelenés, esztétikus formavilág jellemzi, valamint rengeteg funkció, melyek a legextrémebb helyszínekhez is beállíthatóvá teszik.

Az érzékelő gyári konzolos hátlappal, konzollal és esővédővel kerül forgalomba.



De mit is kapunk pontosan? Lássuk először a száraz adatokat:
Az NVX80 egy kültéri, digitális infra-radar mozgásérzékelő, területvédelemre.
A területet 2 db quad passzív infra térbeli eltolással (interlock geometriájú PIR szenzorral), valamint egy kétcsatornás mikrohullámú radarérzékelő figyeli.
40 kg-os méretig kisállattűrő az érzékelő, valamint aktív IR és mikrohullámú antimaszk védelemmel rendelkezik, amivel a le- és eltakarást, valamint a spray-vel történő lefújást is érzékelni tudja. Egy harmadik PIR néz lefelé, ezt kisállatmentes környezetben használhatjuk arra, hogy ne lehessen bekúszni az érzékelő alatt.





Az érzékelő akár 90 fokban, 16 méteres távolságig biztosít lefedettséget.
Az érzékelési távolságot a mikrohullámú érzékelés hatótávolságának változtatásával állíthatjuk be, amennyiben szűkebb helyre kell telepítenünk.
A beállításról egy jól áttekinthető menürendszer gondoskodik, amit egy OLED kijelzőn keresztül láthatunk. Ez a többfunkciós OLED kijelző programozáskor a menüstruktúrát, normál üzem mellett pedig az érzékelő állapotait jeleníti meg, melyek minden állapotot képesek jelezni, a riasztást, a PIR és az MW jelzéseit, valamint a letakarást és szennyezettséget is. Ezek a kijelzések teljesen testreszabhatóak, akár teljes mértékben ki is kapcsolhatóak.

Az NVX80 buszos kapcsolatot és relés csatlakoztatási lehetőséget is biztosít. Az előbbivel EVO központokkal, az utóbbival bármilyen központtal használhatjuk.


Az érzékelő egyik különleges tulajdonsága, hogy 3 relékimenetet tartalmaz, amikhez a menüben mi rendelhetjük hozzá, hogy milyen esemény bekövetkeztekor adjon jelzést. Ráadásul nem csak egy, hanem akár több indítóesemény is rendelhető a reléhez.
Például beállíthatjuk az NVX80-at úgy, hogy az első relé riasztásra jelezzen, amit a PIR-ek és az MW érzékelő jelzéséből állít össze. A második kimenet követheti csak a PIR vagy MW jelzéseit (ami így több jelzést okoz, mint az és kapcsolat), ezzel pedig akár direktben kapcsolhatjuk, mondjuk egy lámpa vezérlését. A harmadik reléhez pedig hozzárendelhetjük az összes előforduló hibajelzést, az antimaszkot és a szennyezett lencsét, ezek közül ha bármelyik bekövetkezik, akkor a relé jelezni fog.

Buszon keresztül csatlakoztatva az érzékelőt, az EVO rendszeren 4 bemenetes eszközként jelenik meg. Az első bemeneten küldi be a riasztásjelzést, valamint ehhez kötve tudja jelezni az antimaszk és hibajelzéseket is. A másik három bemenet a relék felprogramozott állapotait követi le, amiket felhasználhatunk például vezérlésekhez. A buszos csatlakozás előnye még az is, hogy az érzékelő paraméterei távolról beállíthatóak, így a finomhangoláshoz nem kell a helyszínen tartózkodnunk, elvégezhetjük távprogramozással is. Említettem viszont, hogy ez egy különleges érzékelő, aminek nem csak kültéren, hanem beltéren is nagy hasznát vehetjük. Beltéri használathoz kifejlesztett egy speciális algoritmust a Paradox, amely lehetővé teszi, hogy a takarás mögött vagy paravánnal mozgó behatolót is észlelni tudja az NVX80.

Ennek a technológiának a neve SeeTrue®, amely a gyártó egyedi szabadalmaztatott technológiája, a termék mellett megtekinthető a funkció bemutató videója.

Ilyenkor a környezethez megfelelően két védelmi szintből választhatunk, és 12 méterig biztosítja a védelmet az érzékelő.



Az NVX80 tehát a lehető legszélesebb felhasználhatóságot biztosítja, különleges érzékelőinek és jelkiértékelő algoritmusainak köszönhetően extrém környezetben vagy speciális felhasználás esetén is megállja a helyét.

Az NVX80 a Paradox érzékelőpalettájának csúcsát képviseli, a buszos érzékelők kényelmét ötvözi a relés érzékelők teljes körű kompatibilitásával. Mindezeken túl, a speciális funkciók és a további szolgáltatások kiemelik a mezőnyből, a SeeTrue® technológia pedig olyan példa nélkül álló újdonság, melyet más gyártóknál keresve sem találunk.

Az NVX80-at keresse honlapunkon, üzleteinkben vagy partnereink kínálatában!

Gyigor Tamás
Paradox termékfelelős
info@powerbizt.hu


Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Telt házas a XV. Országos Biztonságtechnikai IP-Konferencia
Olvasta már?
Telt házas a XV. Országos Biztonságtechnikai IP-Konferencia