Videosec okos otthon - kényelem és biztonság egy rendszerben


Videosec okos otthon - kényelem és biztonság egy rendszerben
Egy rendszerben egyesítjük az otthon riasztórendszerét, a közmű-riasztásokat és az okosotthon-vezérlés elemeit. Egy nyílt, globális platform alatt kezeljük az érzékelőinket, kapcsolóinkat, vizet, fűtést, a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt.

Sokan a modern, csupaüveg lakóépületekkel azonosítják az okosotthon-vezérlést, pedig lakásunk egyetlenegy villanykapcsolójának okoskapcsolóra cserélésével már egy egyelemű okosotthon-rendszert hoztunk létre, amit utólag bármikor bővíthetünk.

Egyaránt kínálunk megoldást új kivitelezésekhez és felújításokhoz is. Ha már tervezési fázisban figyelembevesszük az épületvezérlésben rejlő lehetőségeket, akár minden fogyasztót és aljzatot kapcsolhatóvá tehetünk, a vezeték- és elem nélküli kinetikus (táv)kapcsolók helyét pedig utólag is módosíthatjuk. Egyes kapcsolók szerepét érzékelők vehetik át (pl. mozgásérzékelő vagy nyitásérzékelő), más kapcsolók pedig napszaktól, időjárástól vagy másik eszköz állapotától függően kapcsolhatnak. Retrofit telepítésekhez, ahol a már meglévő vezetékezéshez kell alkalmazkodnunk, már olyan távvezérelhető kapcsolókat is választhatunk, amelyek bekötéséhez nincs szükség utólagosan még egy null-vezeték biztosítására. A váltó- és keresztváltó kapcsolásokat rádiófrekvenciás távkapcsolókkal váltjuk ki, a kapcsolókkal megegyező, esztétikus kialakítással.

A telepíthető szenzorok kommunikálhatnak RF433MHz-n, Zigbee-n illetve WiFi hálózaton. Amennyiben a mozgásérzékelőket, nyitásérzékelőket, füstjelzőket, csengőgombokat csak riasztásjelzésre használjuk, RF433MHz rendszer alkalmazása a leggazdaságosabb. AZX-DB11, riasztórendszer központja rejthető telepítésű, az otthonhoz csatlakozó telefonokról (akár távolról is) vagy a feltanított kulcstartókról (AZX-R10) élesíthető/hatástalanítható, iletve minden eseményről, úgy a csengetésekről, mint a beriasztásokról, mindenki értesül. Fontos képessége a rendszernek, hogy az élesítés, hatástalanítás, riasztás, és egyéb eseményekhez otthonunk többi eszközének automatizációját is hozzárendelhetjük. A beriasztás hatására minden világításunk lekapcsolhat, a redőnyvezérlők leengedhetik a redőnyöket, a fűtés/hűtés takarékosabb hőmérsékletre válthat, a megoldási lehetőségeknek csak a fantázia szab határt.

Zigbee szenzorokat alkalmazva ugyanazok a szenzoraink vezérelhetik a világításunkat, amelyek riasztási eseményeket generálnak. A működési módok között egy kattintással tudunk váltani. Váratlan eseményeket háríthatunk el vízkifolyás-érzékelő, gázérzékelő és egyéb szenzorokkal. A szivárgás észlelésekor a rendszerünk automatikusan elzárja az adott közművet, megelőzendő az anyagi károk fokozódását.

A Videosec kínálatában elérhető kinetikus kapcsolók vezeték nélküli távkapcsolást tesznek lehetővé, elemek, akkumulátorok és karbantartási igény nélkül, vízálló, IP67 kivitelben. A gombnyomás kinetikus energiája táplálja a villanykapcsolók új generációját.

Mindegyik fajta kapcsolómodul távvezérelhető mobilapplikációból, és automatizációk bemeneti és kimeneti parancsát is képezhetik. Automatizációs példának álljanak itt az alábbiak: a riasztórendszer élesítésekor beállított késleltetéssel lekapcsol a világítás és a fűtés; vagy a világítás lekapcsolása után x perccel lecsukódik a garázsajtó; a mobiltelefonunk napnyugta után megérkezik a házunk közelébe, ez felkapcsolja a kerti világítást; szeles, viharos idő esetén a redőnyök automatikusan leereszkednek... A modulok egyaránt elérhetőek WiFi és ZigBee csatlakozással is.

Globális platform, egy mobilapplikáció minden feladathoz, ez a Tuya. A Tuya vagy Smart Life mobilapplikációk egyikét telepítve egy rendszerből kezelhetjük háztartásunk kapcsolóit, világítását, riasztórendszerét, hűtését, fűtését, vízellátását és még sok mást is. Az automatizációk kényelmi és biztonsági célokat egyszerre szolgálhatnak. Egy háztartás több tagja is kezelheti ugyanazokat az eszközöket, a beállított jogosultságtól függően új eszközöket és új automatizációkat is rögzíthet.

Amennyiben kérdése merül fel a bemutatottakkal kapcsolatban, lépjen kapcsolatba a Videosec csapatával.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Ossia DVR v1.4.0 update
Olvasta már?
Ossia DVR v1.4.0 update