Axis Companion: A hatékony belépő szintű videómegfigyelés


Axis Companion: A hatékony belépő szintű videómegfigyelés
Az Axis end-to-end koncepció lényege, hogy a teljes biztonsági megoldást a vállalkozások egyedi igényeire szabja.

Az AXIS Companion videó kezelő szoftver (VMS) kulcsfontosságú szerepet tölthet be egy ilyen megoldásban. A vállalat igényeitől függően a megoldás kamerákat és további hardvereket is tartalmazhat, például beléptető kezelőt és hálózati hangszórókat. A felügyelet mellett az analitikai szoftver számos funkciót támogat a működési hatékonyság és a jövedelmezőség javítása érdekében.



"Habár meglehetősen alapszintű felügyeleti igényekre tervezték, az AXIS Companion kiváló a hardver integrálásban ezért sokféle helyzetben hatékony lehet." - magyarázza Göran Haraldsson, az Axis globális termékmenedzsere. Az alábbiakban két olyan esetet mutatunk be, ahol a vállalkozások profitáltak az AXIS Companion által biztosított védelemből.

Távoli hozzáférés az élő felvételekhez
Az AXIS Companion VMS a felhasználóknak egy helyszín több kamerájához is hozzáférést biztosít (plusz a felvevők és egyéb kiegészítők), valamint egyszerre több felhasználó számára is lehetővé teszi a biztonságos távoli hozzáférést telefonon, tableten vagy számítógépen keresztül az élő felvételekhez. Számos helyszín érhető el a felhasználóbarát alkalmazáson keresztül, így például egy üzletlánc tulajdonosa könnyen nyomon követheti egész vállalkozását, ha az applikáció menüjéből kiválasztja a megtekinteni kívánt üzletet.

Számos városban megtalálható üzleteivel a svéd fitness lánc, a Friskis & Svettis IP kamerákat és az AXIS Companion szoftvert kombinálva védi helyiségeit és munkatársait olyan fenyegetésekkel szemben, mint például a lopás és az erőszak.



Sus Andersson, a malmöi Friskis & Svettis vezető létesítmény menedzsere a következőket nyilatkozta: „Amikor meghallottuk, hogy lehetséges a mobil eszközeinkről való távoli hozzáférés a biztonsági kamerákhoz és a felvételekhez, egyből tudtuk, hogy az Axis lesz a számunkra legmegfelelőbb megoldás. Összességében elmondhatom, hogy az AXIS Companion által elérhető különféle megoldások megfelelnek minden egyes létesítményünk igényeinek, és valóban sokkal könnyebbé tették mindennapjainkat. Mind a négy helyszínen rendkívül boldog az egész csapat, és mi is, mivel meghoztuk ezt a döntést az Axis mellet. Az új biztonsági megoldással még a nagyobb létesítményeinket is személyes felügyelet nélkül hagyhatjuk, hiszen a kamerák elvégzik a munka nehezét helyettünk."

A vállalkozások igényeivel együtt növekszik
Az Axis end-to-end egy olyan megközelítés, amely támogatja az üzleti növekedést és fejlesztést, mivel könnyen hozzáadható számos helyszín, funkció vagy eszköz. A Purolator, egy vezető futár és árufuvarozó vállalat Kanadában, amely törekszik a korszerűtlen analóg videó megfigyelő rendszereit kifinomult IP-megoldásokra cserélni összes kiskereskedelmi üzletében. A megoldás, melyet a vállalat választott, az Axis IP kamerák és AXIS Companion videó kezelő szoftver kombinációja.



Jason Ball, a Purolator biztonságtechnikai megoldások menedzsere a következőket nyilatkozta: „Szükségünk volt egy olyan rendszerre, amely túl sok extra ráfordítás nélkül is bővíthető. Egy olyan dolgot szerettünk volna, amely rugalmas, méretezhető és jól integrálható a jelenlegi biztonsági infrastruktúránkba, a minőség feláldozása nélkül.” Egy bizonyos ponton a vállalkozásoknak talán egy még fejlettebb megfigyelőrendszerre is szüksége lehet, ezért egyszerű a hardverek újrafelhasználása abban az esteben, ha például egy erősebb VMS-be lép tovább az üzlet, például az AXIS Camera Station-be.

Beépített kiberbiztonság
Mint minden hitelesített Axis megoldásnál, a biztonság kiemelkedő fontosságú tényező. Ez is egy olyan terület, ahol az AXIS Companion egyesíti a fejlett technológiát a könnyű kezelhetőséggel.

„Tudásunkat bele szeretnénk csomagolni a megoldásainkba, ennek pedig nagy részét képezi a kiberbiztonság. Nem kellene szükségesnek lennie, hogy az ügyfelek és az integrátorok a titkosítás és a biztonság szakértői legyenek, ezért gondoskodunk arról, hogy a biztos védelem eleve be legyen építve a megoldásba.” - mondja Göran.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az AXIS Secure Remote Access szolgáltatást egy biztonságos titkosított kommunikációs csatorna létrehozására használják. „Az előny az, hogy az ügyfeleknek nem kell például portokat megnyitniuk vagy routereket konfigurálniuk. Ez megkönnyíti az AXIS Companion használatát, és nem teremti meg a sebezhetőség kialakulásának lehetőségét.” – magyarázza Göran.

Többfelhasználós támogatás
Az AXIS Companion legújabb verziója továbbfejlesztett többfelhasználós támogatást nyújt, megkönnyítve további felhasználók felvételét. A hálózatért felelős személy eldöntheti, hogy az egyes felhasználók milyen szintű hozzáféréssel rendelkezzenek, majd meghívót küld nekik a csatlakozáshoz.

Az Axis end-to-end megoldások azt a célt szolgálják, hogy a vállalkozások egy komplett biztonsági rendszert vásárolhassanak az Axis-tól, saját igényeikhez igazítva.

Nagy Gábor
Axis termékmenedzser, Ingram Micro
+36 (20) 920 9373
gabor.nagy@ingrammicro.com

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
FAAC kapumozgatók
Olvasta már?
FAAC kapumozgatók