Etnikum-specifikus MI-t fejlesztett az Alibaba?


Etnikum-specifikus MI-t fejlesztett az Alibaba?
Míg az ún. „nyugati” világban a mesterséges intelligencia (MI) alapú arcfelismerő rendszerek „elfogultsága” miatt csapnak magasra a jogvédői aggodalmak hullámai, addig Kínában (a megjelent hírek szerint) kifejezetten egyetlen népcsoportra fókuszálható MI-t tanított fel az online nagykereskedelem egyik vezető cégének (Alibaba) felhő (Cloud) divíziója.

Az érintett népcsoport az elmúlt években a világsajtó által számos alkalommal címlapra emelt ujgurok. A megjelent hírek szerint az érintett megoldás csak az Alibaba Cloud-on keresztül érhető el, melynek használati útmutatójában elhelyezett képernyőfotón, az elemzési adatok között szerepel az „etnikum” és ott (mint példa) az ujgur jelenik meg. Az Alibaba a felreppent hírekre reagálva kinyilvánította aggodalmát, hogy Cloud divíziója célirányos etnikumazonosítást biztosítást nyújtó szoftvert fejlesztett, állításuk szerint, ezt nem volt fejlesztési cél. Továbbá jelezték, maga a szoftver csak tesztkörnyezetben működik jelenleg.

Forrás: The New York Times
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
Új, kedvező árú 16 csatornás NVR a Videosec kínálatában
Olvasta már?
Új, kedvező árú 16 csatornás NVR a Videosec kínálatában