Páratlan szakértelem, és ami mögötte van – a Bosch immár 100 éve teszi biztonságosabbá és kényelmesebbé a világot


Páratlan szakértelem, és ami mögötte van – a Bosch immár 100 éve teszi biztonságosabbá és kényelmesebbé a világot
Mi az összefüggés az első Holdra szállás és a mozgásérzékelők kisállatimmunitása között? Hol a közös pont a „Holland, Natuur in De Delta" dokumentumfilmben és a szén-monoxid érzékelőkben? A válasz: Bosch.

A Bosch immár egy évszázada igyekszik biztonságosabbá tenni a világot mindenki számára az élet és a vagyon védelemére tervezett megoldásaival. Fáradhatatlanul új technológiákon dolgozunk és olyan időtálló szabványokat alkotunk, amelyek biztonságosabbá és kényelmesebbé teszik az emberek mindennapjait. A Bosch nevéhez köthető számos innovatív megoldás közé tartoznak az Elektro-Voice mikrofonok, amelyek 1969-ben az űrhajósok hangját is rögzítették a Hold felszínén, a mozgásérzékelőkben található kisállatimmunitás, a szuperérzékeny starlight kamerák, amelyeket éjszakai jelenetek forgatására is használták a fent említett dokumentumfilmben vagy éppen az olyan füstérzékelők, amelyekbe a Bosch elsőként épített szén-monoxid érzékelőt.

1920-ban mérnökeink megalkották napjaink tűzjelző központjainak elődjét Hamburgban és nem sokkal ezután, 1923-ban létrehozták a város első sürgősségi segélyhívó központját is, így a Bosch immár 100 év tapasztalattal rendelkezik a tűzjelzés terén. Mivel a találmányok lehetővé tették a tűzesetek és vészhelyzetek azonnali jelzését, a város és lakóinak biztonsága egyik napról a másikra kézzelfogható javulást mutatott. Az egyszerű, kézi jelzésadókból nőtte ki magát napjaink úttörő megoldása, az AVIOTEC videoalapú tűzjelző rendszer, amely egyedülálló Bosch algoritmusok segítségével képes már optikai elven érzékelni és jelezni mind a füst, mind a már kialakult tűz esetét. A Bosch innovációs erejének és technológiai vívmányainak köszönhetően azonban nem csak a tűzjelzők területén alkotott maradandó megoldásokat.

A Bosch a kommunikációs termékek tervezése és fejlesztése terén szerzett több mint 80 éves tapasztalatának köszönhetően páratlan előnyre tett szert a hangosítási rendszerek piacán is. 1932-ben egyszerű autós rádiók és mobilvevők sorozatgyártásával kezdődött a tevékenység Berlinben, a portfólió azonban jelentősen bővült az elmúlt évtizedekben. Napjainkban már évente több mint 80 millió utas biztonságáról gondoskodik a Bosch PRAESIDEO rendszer a Dubai Nemzetközi repülőtéren, az AT&T stadion pedig nem csak a Dallas Cowboys otthona, hanem a világ legnagyobb telepített Electro-Voice hangrendszerének is otthont ad.

A biztonsági és védelmi megoldások vívmányai azonban ennél is messzebbre mentek. A Bosch 1999-ben kifejlesztette az intelligens képtartalomelemzést, amellyel átformálta a videofelügyelet világát. Ez a funkció a biztonsági rendszer „agyaként” működik, és a metaadatok használatával strukturálja a rögzített felvételeket és segít szerkezetet adni nekik. Ezzel tulajdonképpen minden egyes hálózati videokamerát intelligenssé változtathatunk, hiszen lehetővé tehetjük számukra, hogy megértsék amit látnak, és amint teljesül az egyik riasztási szabály, figyelmeztessék az őröket a potenciális fenyegetésekre, így jelentősen növelve a biztonsági szintet.

Egy évszázad alatt óriási utat járt be a Bosch Building Technologies. A kezdetben egyszerű kézi jelzésadók gyártásából egy sikeres, innovatív globális vállalattá nőtte ki magát. Intelligens biztonságtechnikai megoldásokat szállít, amelyek páratlan teljesítményt nyújtanak a gazdasági élet valamennyi területén.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A Techson 1.4.10-es firmware újdonságai
Olvasta már?
A Techson 1.4.10-es firmware újdonságai