TOP 5 biztonsági trend – a Genetec szerint


TOP 5 biztonsági trend – a Genetec szerint
A kanadai Genetec megjelentette, hogy szerinte mely’ öt nagy trend határozza meg 2020-as év biztonságtechnikai piacát.

Elsőként a mesterséges intelligencia (MI/AI) jobb megértését emelték ki. Meglátásuk szerint, az MI-t egyre gyakrabban használják, de a valóságos MI-től és lehetséges alkalmazási vertikumától még messze vannak a jelen lehetőségei. A (számító)gépek rohamosan fejlődnek, de az emberi intelligenciától még messze vannak. Azonban a gépi tanulás az élet számos területén (Big Data, tartalom elemzések stb.) hatékony segítséget nyújthat számunkra, de ehhez szükséges a megfelelő mennyiségű és minőségű tanítási folyamat megléte.

Második helyre került az arcfelismerő megoldások körüli feszültségek enyhülése. Itt leginkább azon jogi és emberjogi aggodalmakra céloztak, melyek a tavalyi évben csúcsosodtak ki, sőt odáig terebélyesedtek, hogy az EU komolyan megfontolta egy 5 éves, átmeneti, tilalmi időszak bevezetését, melynek során közterületeken tiltva lett volna az arcfelismerő megoldások alkalmazása. A félelmek egy része a szakma elégtelen kommunikációjából fakadt; másrészt nagyobb nyilvánosságot kaptak azon hírek, melyek az arcfelismerő rendszerek „tévedéseit” hangsúlyozták ki. A Genetec arra igyekszik rávilágítani, hogy nem a rendszerek tévednek (vagy elfogultak), hanem az őket készítő emberek követhetnek el hibákat (is). A fejlődő szabályozási környezet és fejlesztési eljárások eliminálhatják ezen problémákat.

Harmadik helyre került a beléptetés „out-of-the-box”. Magyarán, a kisebb és közepes vállalkozások (várhatóan) egyre nagyobb számban fordulnak majd a „dobozos” beléptető megoldások felé, semmint hogy a drágább és tévedésre és egyéb emberi gyarlóságokra hajlamos emberi erőforrásokba fektessenek több tőkét.

Negyedik helyen szerepel blockchain (blokk-lánc) felhasználása az adatvédelem területén. Meglátásuk szerint a blockchain egy erőteljes megoldás az adatok változásainak nyomon követésére és az alkalmazása messze túlmutat a kripto-valuták kérdéskörén.

Ötödik helyen (talán nem meglepő) a Genetec is a kiberbiztonság egyre növekvő szerepét jelölte meg, mint 2020 egyik masszív trendjét.

Forrás: Genetec

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Ajax Fibra telepítői képzés
Olvasta már?
Ajax Fibra telepítői képzés