„Maszk-álló” arcfelismerés


„Maszk-álló” arcfelismerés
Hihetetlen sebességgel reagáltak a kínai technológiai cégek a koronavírus jelentette, az arcfelismerési hatékonyságot érintő problémára.

Az USA tiltólistáján előkelő helyen szereplő, biometrikus azonosító megoldásokat fejlesztő SenseTime állítólag olyan újítással rukkolt elő, mely képes azonosítani az egészségügyi maszkot viselő személyeket is. Egy másik (szintén tiltólistás) Megvii fejlesztése a hőkamerák képét használja fel, hogy a képterületen lévő személyek homlokára fókuszálva mérje azok testhőmérsékletét. A Megvii rendszerét – melynek fejlesztését számos kínai minisztérium támogatta – már tesztelik Pekingben. Bekapcsolódva az „orvosi” projektbe, a Dahua kijelentette, hogy rendelkezik olyan videó technológiával, mely 0.3 °C-os pontossággal képes mérni az emberek testhőmérsékletét. Egyes feltételezések szerint, a Kínában működő komplex azonosító megoldásokat (pl. rendszám, arc stb.) a koronavírus feltételezett hordozóinak / áldozatainak nyomon követesére is felhasználják. A Japan Times információi szerint, a Megvii megoldását egy pekingi metróállomáson tesztelik.

Forrás:Reuters

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A biztonság új kora
Olvasta már?
A biztonság új kora