Inim címezhető audiovizuális jelzőberendezések


Inim címezhető audiovizuális jelzőberendezések
Forgalmazó: Riarex Kft
Gyártó: INIM Electronics s.r.l.


2020. január 22-én lépett hatályba az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat módosítása. Ezen 54/2014. (XII. 5.) BM rendet 162. § (4) bekezdésében leírtak segíthetik a tervezőket és kivitelezőket a címezhető, izolátoros audiovizuális jelzőberendezések költséghatékony alkalmazásában.
A Riarex Kft. ezen lehetőségek figyelembevételével bemutatja az INIM címezhető hangjelzőit és hang/fényjelzőit, melyek megfelelnek az EN54-3, EN54-23 és EN54-17 harmonizált szabványok előírásainak.


KÖZÖS JELLEMZŐK
Mindegyik szériához címezhető, két oldali izolátorral ellátott eszközök tartoznak. Közös jellemzőjük, hogy huroktáplált elven működnek, de rendelkeznek egy további 24V DC bemenettel, mellyel a terhelést külső tápegységek felé összpontosíthatják. Programozásuk és beállításuk a tűzjelző központon (SmartLoop, Previdia Compact és Previdia216) és az EITK2000 kézi címzőkészlet segítségével is kivitelezhető. Minden eszköz 14 hangtónussal rendelkezik. A hangtónusok hangnyomásszintje és a fényjelzéssel ellátott eszközök fényereje állítható alacsony és magas értékig.

ES2000 SZÉRIA
A széria falra szerelhető kivitelű, címezhető jelzőberendezéseket tartalmaz. Ezeket az eszközöket a gyártó alapvetően beltéri használatra minősíttette, de kialakításukból adódóan az INIM belső tesztjei alapján IP65 védettséggel is szerelhetők. Akár 101 dB hangnyomásszintet is képesek elérni és 8 típus áll rendelkezésre a szérián belül:

 • ES2010RE és ES2010WE: falra szerelhető, címezhető hangjelző piros és fehér színben
 • ES2020RE és ES2020WE: falra szerelhető, címezhető hang/fényjelző piros és fehér színben
 • ES2030RE és ES2030WE: falra szerelhető, címezhető hangjelző piros és fehér színben, hangutasítás funkcióval
 • ES2050RE és ES2050WE: falra szerelhető, címezhető hang/fényjelző piros és fehér színben, hangutasítás funkcióval


 • ES1000 SZÉRIA
  A széria mennyezetre szerelhető kivitelű, címezhető jelzőberendezéseket tartalmaz. Az eszközöket beltéri alkalmazásra tervezték és akár 98 dB hangnyomásszintet is képesek elérni. A szérián belül 4 típus áll rendelkezésre:

 • ES1010: mennyezetre szerelhető, címezhető hangjelző fehér színben
 • ES1020: mennyezetre szerelhető, címezhető hang/fényjelző fehér színben
 • ES1030: mennyezetre szerelhető, címezhető hangjelző fehér színben, hangutasítás funkcióval
 • ES1050: mennyezetre szerelhető, címezhető hang/fényjelző fehér színben, hangutasítás funkcióval


 • ESB1000 SZÉRIA
  A széria mennyezetre szerelhető kivitelű, EB0010 érzékelőaljzattal ellátott, címezhető jelzőberendezéseket tartalmaz. Az eszközöket beltéri alkalmazásra tervezték és akár 98 dB hangnyomásszintet is képesek elérni. A szérián belül 4 típus áll rendelkezésre:

 • ESB1010: mennyezetre szerelhető, érzékelő aljzattal ellátott, címezhető hangjelző fehér színben
 • ESB1020: mennyezetre szerelhető, érzékelő aljzattal ellátott, címezhető hang/fényjelző fehér színben
 • ESB1030: mennyezetre szerelhető, érzékelő aljzattal ellátott, címezhető hangjelző fehér színben, hangutasítás funkcióval
 • ESB1050: mennyezetre szerelhető, érzékelő aljzattal ellátott, címezhető hang/fényjelző fehér színben, hangutasítás funkcióval


 • HANGUTASÍTÁS ÉS EGYEDI HANGOK
  Bizonyos típusok tartalmaznak hangutasítás funkciót 8 különböző nyelven. Ezek a rögzített hangutasítások előriasztási és riasztási állapotokban segíthetik a kiürítési eljárást az EN54-3 szabványnak megfelelően úgy, mint az e célt szolgáló vészhangosító eszközök hangjelzői. Ezen felül lehetőség van egyedi hangokat is illeszteni a jelzőberendezések memóriájába az EITK2000 kézi programozó készlet és a hozzá tartozó FireGenius PRO szoftver segítségével. Ezáltal akár magyar nyelvű hangutasítások is alkalmazhatóvá válnak, természetesen külön hatósági engedélyezést követően.

  RIAREX KFT.
  Tóth Zoltán
  Inim tűzjelző termékfelelős
  t.zoltan@riarex.hu
  (20) 960 8647

  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  Hikvision beléptető kontroller, a webes programozás előnyével
  Olvasta már?
  Hikvision beléptető kontroller, a webes programozás előnyével