Bosch mozgásérzékelők

Megbízhatóság mindenek felett

Bosch mozgásérzékelők
Forgalmazó: Bosch Biztonsági és Védelmi Rendszerek
Gyártó: Bosch Building Technologies


A biztonságtechnikai termékek javítása és cseréje igencsak költséges lehet. Éppen ezért a Bosch a legszigorúbb előírások támasztotta követelményeken felül teljesít, így biztosítva a termékek kiváló megbízhatóságát és tartósságát. Mindemellett a TriTech E típusú érzékelők garanciáját 5 évről 8 évre emelte. Ez jócskán a piaci átlag fölött van, ami jellemzően 2-3 év. A TriTech mozgásérzékelők nemcsak az előírásoknak felelnek meg, hanem magas minőséget és páratlan megbízhatóságot is kínálnak.

Az érzékelés új szintje

A Bosch mozgásérzékelők passzív infravörös technológia (PIR) segítségével, a TriTech érzékelők esetében pedig dual motion technológiával figyelik a mozgást. Az érzékelők kiváló minőségű optikával rendelkeznek, így a lehető legpontosabban fedik le az adott területet és az egyedülálló First Step Processing technológiának köszönhetően észleli az emberek első lépéseit a tiltott területen anélkül, hogy egyből téves riasztást generálna. Azonban ha valaki tovább sétál az érzékelők által lefedett területen, a riasztás életbe lép a hirtelen megemelkedett infravörös tartomány miatt.

Mivel rengeteg tényező vezethet téves riasztáshoz, a Bosch feltalálta a Microwave Noise Adaptive Processing technológiát, amelynek segítségével az érzékelők képesek megkülönböztetni az embereket és az olyan folyton visszatérő, téves riasztáshoz vezető elemeket, mint a rezgő gépek, légkondicionálók, fűtőtestek vagy éppen a mennyezeti ventilátorok. A TriTech érzékelők alkalmazkodnak a háttérben lévő zavaró tényezőkhöz, így anélkül csökkentik a téves riasztások számát, hogy feláldoznák a megbízható érzékelését.

A derült égbolton keresztül bevilágító napsugarak olykor 37oC melegre hevíthetik a szobát, ami már az emberi testhőmérséklethez közelít, azonban a Bosch Dynamic Temperature Compensation technológiájának köszönhetően az érzékelők képesek automatikusan a környezetükhöz igazítani az érzékenységüket, így megbízhatóan érzékelnek a belső hőmérséklettől teljesen függetlenül.

Az állítható kisállatimmunitás funkció* még inkább testre szabhatóvá teszi az érzékelőket. Bekapcsolt állapotában minimalizálhatóvá válik a kisállatok okozta kellemetlen riasztások száma, akár 45 kilogrammos testsúlyig.

A páratlan érzékelési arányhoz hozzájárul még a TriTech modellek Cloak and Camouflage Detection technológiája is, melynek köszönhetően akkor is érzékelik a behatolót, ha az megpróbálja tudatosan elfedni az infravörös sugárzását.


Mozgásérzékelők minden igényre

Minél kritikusabb a létesítmény, annál nagyobb érzékenységre és lefedettségre van szükség. A teljes rugalmasságért a Bosch PIR és TriTech érzékelők egész sorát kínálja, így minden felmerülő kihívásra megfelelő megoldást talál, megbízható és azonnali érzékeléssel.

 • Blue Line Gen 2 Series PIR és TriTech mozgásérzékelők

 • Lakossági és kiskereskedelmi felhasználásra tervezve. Mindkét modell faltól-falig lefedettséget biztosít 12 x 12 méteren.

 • Commercial Series TriTech mozgásérzékelők

 • A nagyobb biztonsági igényű alkalmazásokhoz a TriTech és a TriTech+ modelleke közül választhat, igény esetén anti-mask funkcióval, ami érzékeli a kamera elé helyezett tárgyakat vagy a kamerára fújt anyagokat. Mindkét típus 15 x 15 méteren biztosít lefedettséget.


  Egyszerű és időtálló

  A Bosch mozgásérzékelők egyedi elemekkel teszik gyorsabbá a telepítést, ezáltal a beüzemeléshez szükséges idő kevesebb, mint a fele más gyártók termékeihez viszonyítva. A gyors és egyszerű felhelyezés mellett a telepítési hibák okozta téves riasztások és az elmaradt észlelések is kiküszöbölhetők.

  Ezek az elemek a következők:

 • Kétrészes, önzáró burkolat, csavarok nélkül
 • Kéttengelyű vízszintmérő a pontos felhelyezésért és a legjobb észlelésért
 • Eltávolítható, hézagmentes sorkapocs a helytelen vezetékezés megelőzésére
 • Védőréteg az optika és az elektronika védelmére a telepítés során
 • Rugalmas beépítési magasság, így nincs szükség finomhangolásra 2,3 - 2,75 méter között
 • Lefelé néző optika az egyéni lefedettséghez • * Az állítható kisállatimmunitás csak a Blue Line Gen2 PIR mozgásérzékelők WP modelljeiben elérhető

  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  MAGNETIC beléptető rendszerek
  Olvasta már?
  MAGNETIC beléptető rendszerek