Optex VXI sorozatú kültéri mozgásérzékelők


Optex VXI sorozatú kültéri mozgásérzékelők
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: Optex


Optex VXI sorozatú kültéri mozgásérzékelők a Power Biztonságtechnikától

A mozgásérzékelők palettája igen széles, nem könnyű feladat megtalálni az adott helyszínhez megfelelő típust, de megijedni nem kell a feladattól. Segítségünkre lesz az Optex termékek széles kínálata, amely minden telepítési környezethez biztosít megfelelő típust. Ebben a cikkben egy olyan érzékelő sorozatot mutatunk be, mely rugalmasan és könnyen használható, és kompromisszumok nélkül illeszkedik a védett terület tulajdonságaihoz.

VXI-DAM-X5

A VXI-DAM kültéri mozgásérzékelője rugalmasan állítható érzékelési tartománnyal és beállítási lehetőségekkel rendelkezik. Ezenkívül öntanuló, digitális IR kitakarásvédelemmel és kettős ellenfény-kompenzációval is el van látva. Ideális megoldást nyújt a könnyen megközelíthető terek, lapos tetők védelmére.

A telepítési magassága 0,8-1,2 m. Az érzékelési terület 5-12 m között állítható, 90°-os látószögű. Ezenfelül az érzékelő burkolata 180°-os lencsét kapott, melynek célja, hogy az eszköz burkolatán belül az érzékelőegység vízszintesen elforgatható legyen. Így az érzékelő ugyan 90°-os látószöggel rendelkezik, de a hátlapra szerelt eszköznél magunk dönthetjük el, hogy mely irányban történjen a mozgásérzékelés. Ebből kifolyólag a felszerelési pozíció nem árulkodik a védett terület irányáról. Az érzékelés távolságának beállítása az érzékelő alsó PIR szenzorának függőleges állításával lehetséges.

A két PIR szenzornak és az érzékelési karakterisztikának köszönhetően a nagybiztonságú védelem mellett kisállatvédelemmel is rendelkezik, ezenkívül az OPTEX Super Multidimensional Analysis (SMDA) funkcióval is fel van vértezve. Ez a funkció kiszűri a zavaró környezet - például a hajladozó növényzet vagy az árnyék - hatásait. Lehetőség van a látómező részletes maszkolására is, melyet részben az érzékelőbe épített maszkkal, részben pedig a csomagolásban található, különböző sémájú maszkoló sablonokkal lehet megvalósítani. Ez a részletes maszkolás arra is lehetőséget biztosít, hogy az egyes szegmenseket érzékelési távolságukban is korlátozzuk, így tagolt telepítési környezetben is megtalálhatjuk a helyszínnek megfelelő beállítást, és tovább csökkenthetjük a téves riasztások esélyét.

Az érzékelő vezetékes és vezeték nélküli változatban is kapható.
A vezeték nélküli változatok: VXI-R/RAM/RDAM.

A vezeték nélküli telepítés olyan esetekben jó alternatíva, ahol a vezetékezés nem kivitelezhető, mégsem szeretnénk lemondani a nagyfokú biztonságot nyújtó érzékelő alkalmazásáról. Ennél a típusnál a sorkapcsok helyett dedikált kivezetések állnak rendelkezésre a bekötéshez, ehhez tudjuk csatlakoztatni az elemtartót, illetve a riasztórendszerünkkel kompatibilis rádiós átjelzőt. Paradox márka esetében használhatjuk a DCTXP2 vagy a DCT10 rádiós nyitásérzékelőt, amelyek saját reed reléjük mellett rendelkeznek egy külső érzékelők számára fenntartott kontaktus bemenettel, amelyre csatlakoztathatjuk a VXI-R/DAM kimenetét. Ez a lehetőség nem csak a VXI-R/DAM sajátja – a teljes Optex elemes érzékelő széria átjelzése megoldható a Paradox rádiós nyitásérzékelőivel. Minden elemes érzékelőhöz illeszthető gyári szerelődoboz, ami mind az elemtartónak, mind az átjelzőnek helyet biztosít.
Főbb jellemzők:

 • 90 fokos, kültéri, kombinált (PIR+MW) IR kitakarásvédelemmel
 • 2 PIR, 1 MW antenna
 • 0,8-1,2 m telepítési magasság
 • Kisállat-tűrés
 • Kettős fénykompenzáció
 • Az elemes verzió esetén bőséges hely a rádióadó számára

 • Tagek:

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 515-3500
  Email: info@securifocus.com
  Hikvision okosotthon megoldások
  Olvasta már?
  Hikvision okosotthon megoldások