Az arcfelismerési technológia segítheti-e a koronavírus felismerését?


Az arcfelismerési technológia segítheti-e a koronavírus felismerését?
Mivel a halálozások száma a folyamatosan növekszik a koronavírus kitörése miatt (már több mint 2,000 áldozatról tudunk), felmerültek javaslatok, hogy Kínában CCTV-t és arcfelismerési technológiát alkalmazzanak a vírus visszaszorítására.

A koronavírus tömeges kitörésével kapcsolatos aggodalmak folytatódnak, az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) sürgeti az országokat, hogy tegyenek lépéseket a vírus felfedezésére és visszaszorítására, amely „nagyon nagy veszélyt jelent a többi a világ".

Tehát hogyan segíthet a videó megfigyelés és az arcfelismerési technológia?

Rengeteg vita folyik Kínában a megfigyelés alkalmazásáról, különös tekintettel a magánélet védelmével kapcsolatos aggályokra és az arcfelismerésre - ez nemcsak Kínára vonatkozik, amint azt a londoni rendőrség a közelmúltban is alkalmazta. Az ország sok lakosa már régóta tisztában van a megfigyelési infrastruktúra mennyiségével, és ennek terve a növekedésére irányul, amint azt a közelmúltban készített Guardian Podcast javasolja.

A Reuters jelentése azonban rámutat arra, hogy a technológiát jelenleg használják a koronavírus eseteinek felderítésére és a Vuhan tartományban indult járvány terjedésének megakadályozására, amely jelenleg csak Kínában több mint 40 000 embert fertőzött meg. A jelentés kiemel egy esettanulmányt, amelynek során a hatóságok arcfelismerő kamerák segítségével nyomon követhettek egy Hangzhou lakost, aki nemrégiben elutazott a közeli Wenzhou-ba - egy olyan területre, amelyet a vírus sújtott. Az egyént ezt követően utasították, hogy két hétig maradjon otthon.

Ezenkívül a Guangzhou City hőmérőket vezetett be városi buszaiba, amelyek az arcfelismerést használják az utasok vizsgálatára, hogy gyorsan azonosítsák a vírus bármely tünetét. A hőmérők egy másodperc alatt leolvashatják az utasok homlokát, riasztást küldve a járművezetőnek, ha rendellenességet észlelnek.

A jelentés kiemeli, hogy egyes megfigyelő kamerák képesek felismerni az alacsony lázas eseteket is, ezért felhasználhatók a koronavírussal fertőzöttek felderítésére is.

A kínai iparági minisztérium megkereste az ország mesterséges intelligenciát fejlesztő és kutató cégeit, hogy segítsenek megtalálni a járvány felismerésének új módjait.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Forradalom a CCTV kiberbiztonságban
Olvasta már?
Forradalom a CCTV kiberbiztonságban