SIM érzékelők


SIM érzékelők
A DSC Hungária kínálatában megjelenik egy új érzékelő család: SIM sorozat, mely nagymértékben hasonlít a már jól bevált, megszokott LC sorozat eszközeire. Ez nem a véletlen műve, azok továbbfejlesztett változata, kedvezőbb áron.

A normál szerelésű érzékelők között megtalálhatóak a normál (SIM-PI) és a különböző kialakítású kombinált, illetve integrált érzékelők is. Az egy házba integrált érzékelők között van rejtett panel kamera elhelyezésére alkalmas érzékelő (SIM-01), illetve üvegtörés érzékelővel integrált eszköz is (SIM-02), melyen a két érzékelőnek külön-külön kontaktus kimenete van. A kombinált érzékelőkben mikrohullámú és PIR érzékelő található, kitakarás védett (SIM-03) és normál változatban (SIM-03). A kitakarás védett eszköznél állítható, hogy 40 vagy 80 cm távolságon belül érzékelje a kitakarást. Ebben a MW és PIR érzékelők „ÉS” kapcsolatban működnek, tehát mindkettőnek érzékelnie kell a mozgásjelzéshez. A normál változatban pedig választhatunk az „ÉS” – „VAGY” kapcsolat közül, de a „VAGY” kapcsolatot csak tesztelésre ajánljuk, mivel a MW rész ’átláthat’ üvegen, falon, így könnyen téves riasztást tud okozni.

Az érzékelők normál beltéri körülmények közé tervezett érzékelők, melyek maximális érzékelési távolsága 18 méter lehet, így ideálisak a kisebb és nagyobb helyiségek védelmére is. Az érzékelő kialakítása lehetővé teszi, hogy igény szerint, tartó nélkül közvetlenül a sarokba, illetve a hozzájuk tartozó tartóval (SIM-MBS) akár rejtett kábelezéssel is szerelhetjük őket. A tartó három részből áll, az egyiket az érzékelőre kell szerelni, melyhez igény szerint a mennyezeti vagy a fali rögzítő elemet választhatjuk.

Mindegyik érzékelőről elmondható, hogy alapja egy alkalmazásspecifikus integrált áramkör (application-specific integrated circuit vagy ASIC), azaz olyan integrált áramkör, amit nem általános felhasználásra, hanem egy-egy feladat specifikus igényének kielégítésére terveztek. Az érzékelők digitális jelfeldolgozású, hőkompenzált elektronikával lettek kialakítva. A kisállat elleni védelem beállítható 15/25 kg testtömegű kisállathoz, amennyiben azok 1 m-nél jobban nem tudják megközelíteni az érzékelőt. Az érzékelők kemény műanyag lencsével rendelkeznek. A szerelési magasság 1,8-2,4 m között lehetséges, a lencse kialakítása miatt a panel állítása nélkül.

A beltéri mozgásérzékelők közé tartozik még két mennyezeti mozgásérzékelő is, melyek kúpszerűen maguk alá látnak, 3 méteres magasságba szerelés esetén egy megközelítőleg 12 méter átmérőjű kör alapú kúpot figyelve. Az alap mennyezeti mozgásérzékelő (SIM-360) passzív infra érzékelőt tartalmaz. Ezt egészíti ki egy mikrohullámú érzékelő a kombinált (SIM-365MW) változatban.

Az érzékelő családban van egy önálló akusztikus üvegtörés érzékelő is (SIM-05). Szintén digitális jelfeldolgozású érzékelő, kétszintű érzékeléssel, azaz két frekvencia tartomány analizálással. Tehát figyeli az ütésből származó előhangot és az utána következő töréshangot is. Lehetőség van a két tartomány külön-külön történő tesztelésére és beállításra. Érzékelési távolsága maximálisan 10 méter, mely függ az üveg méretétől és fajtájától, illetve az akusztikus csillapító tárgyaktól (pl. függöny). Alkalmazható fóliázott üvegfelület védelmére is.

A családhoz tartoznak kültéri mozgásérzékelők is, melyek a mikrohullámú rész mellett egy PIR érzékelőt (SIM-110), illetve két PIR érzékelőt (SIM-120) tartalmaznak, így minimalizálva a téves riasztások számát. A teljesebb védelem kialakításának érdekében akár rezgésérzékelőt (SIM-SHOCK1) is használhatunk. Mely alkalmas a kalapácsos, fúrásos, robbantásos falbontás, valamint a hidraulikus, illetve lángvágás érzékelésére a speciális, állítható érzékenységű, frekvencia analizáló áramkörének köszönhetően. Reméljük eszközeinket megismerve, azokat sikerrel telepíti meglévő és jövőbeni partnerei részére, értékeik megóvásának érdekében.

Gede Ferenc










Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A BUD Security Kft. ajánlata
Olvasta már?
A BUD Security Kft. ajánlata