Biometrikus nyomkövetés a karantén biztosításához


Biometrikus nyomkövetés a karantén biztosításához
Az izraeli SuperCom olyan biometrikus azonosító technológiára épülő elektronikus megfigyelő és nyomon követő megoldással rukkolt elő, mely cég állítása szerint képes a kormányok járványkezelő tevékenységének támogatására azzal, hogy képes követni/megjeleníteni a karantén alá vont területeken tartózkodók mozgását.

A rendszer alapvető eleme egy hipoallergén, vízálló Bluetooth technológiát alkalmazó „bokalánc”, egy okostelefon és egy felhőalapú (SAAS) szoftver. Egyedi „finomhangolással” kialakítható olyan monitorozó rendszer, melyben a „bokalánc” elhagyható, ez csak a megrendelők igényétől függ. A rendszer képes megjeleníteni a megfigyelt személy földrajzi pozícióját bármely környezetben, beleértve a járműveket és épületeket, a fejlesztő állítása szerint.

Az okostelefon integrációnak számos előnye lehet, mint pl. a megfigyelt biometrikus (ujjlenyomat/arc/hang) azonosítási lehetősége, kommunikáció a megfigyelttel stb. A cég vezetője szerint, a SuperCom már több kormánnyal is előrehaladott tárgyalásokat folytat a megoldásuk „élesítése” érdekében.

Forrás: SuperCom

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Az I-Sec Kft. megkezdte az EXTRO FLEX gégecsövek forgalmazását
Olvasta már?
Az I-Sec Kft. megkezdte az EXTRO FLEX gégecsövek forgalmazását